Index Vakbarát Hírportál

10 milliárdból épül Mészáros horvát csapatának stadionja

2018. április 19., csütörtök 17:19

A címvédő Dinamo Zágráb idegenbeli legyőzése (1-0) után a horvát bajnokság negyedik helyén álló NK Osijek bemutatta új stadionjának terveit.

Az eszéki futballklubot Mészáros Lőrinc mentette meg a csődtől - a legfontosabb szponzora is egyben -, a tavalyi EL-kiírásban már kiütötték a PSV Eindhovent, de az Austria Wiennel nem boldogultak a play-offban, így nem sikerült feljutniuk a főtáblára.

A klubnak azonban egyértelműen ez a célja, és hogy méltó körülmények fogadhassák majd a riválisokat, 2020-ra átadják a 12 ezres új arénát, ami 35-40 millió euróból épül majd meg, vagyis 10 milliárd forintból - erről Ivan Mestrovic tájékoztatott. Lesz benne szauna és jakuzzi is, az UEFA-nál jó besorolást szeretnének kapni.

Ezzel a befektetéssel az eszéki lesz a legmodernebb horvát stadion, mert a zágrábi és a spliti is nagyobb ugyan, de régebben épült, és már elavult.

A magyar kormány 6 millió euróval segíti az akadémiai fejlesztést.

A jelenlegi eszéki stadion 22 ezres, de úgy vélik, hogy felesleges hasonló nagyságút építeni, mert csak évente kétszer vagy háromszor telne meg jó esetben. A mostani stadionban válogatott meccset is játszottak, Csank János ott mutatkozott be 1996. áprilisban, és 4-1-es vereséget szenvedett.

Rovatok