Index Vakbarát Hírportál

A görög bajnokságban fúj a világ legerősebb játékvezetője

2018. április 23., hétfő 20:46 | hat éve frissítve

A görög szuperligában a papíron még bajnoki címre hajtó Olimpiakosz az Apollon Szmirnisz csapatához látogatott vasárnap. A mérkőzést a hazaiak nyerték 1-0-ra, ezzel bebiztosítva első osztályú tagságuk megőrzését, míg az Olimpiakosz számára a vereség a bajnoki esélyek szertefoszlását jelentette.

A meccs a Szmirnisz első percben szerzett góljával dőlt el, így érthető, hogy az egész mérkőzésen hiába próbálkozó Olimpiakosz-játékosok igencsak idegesek lettek a végére. A 90. percben aztán egy bírói ítélet után elszakadt a cérna, szinte az egész csapat megrohanta a játékvezetőt. 

Valószínűleg nem tudták, hogy kivel állnak szemben.

A mérkőzésen fújó Alexandrosz Kacikogiannisz egy ideig türtőztette magát, óvatos mozdulatokkal hesegette el a rátámadó játékosokat. Amikor viszont a korábban a Chelsea-t és a Sevillát is megjáró Marko Marin harmadszor is megpróbált közvetlen közelről az arcába ordítani, nem bírta tovább és egyetlen érintéssel földhözvágta a játékost.

Ezt még Bruce Lee is megirigyelte volna:

marin

A másik lehetséges, de semmivel sem racionálisabb magyarázat, hogy Marin rájátszott az őt ért lökésre. Ebben az esetben viszont nem igazán világos, hogy mit szeretett volna elérni a dologgal. Abban reménykedett, hogy a játékvezető megeszi az alakítást és kiállítja saját magát?

Meglepő módon nem ez történt, a jegyzőkönyv szerint az eset után a játékos kapott sárga lapot. Hogy az üvöltözésért vagy a műesésért, az nem derült ki.

Rovatok