Index Vakbarát Hírportál

Kiestek az elődöntőben, félholtra vertek egy biztonsági őrt

2018. április 23., hétfő 10:30

Felfoghatatlan jelenetekkel ért véget szombaton a dél-afrikai kupaelődöntő a Kaiser Chiefs és a Free State Stars között. Miután a Free State Stars meglepetésre 2-0-ra nyert – ráadásul úgy, hogy az első perctől kezdve vezettek –, a Kaiser Chiefs szurkolói berohantak a pályára a semleges helyszínen, Durbanben rendezett meccsen, elkezdték szétverni a berendezéseket és közvetítés eszközeit, majd egy biztonsági őrre támadtak, aki a legfrissebb hírek szerint az életéért küzd.

Mindezt azért, mert nem jutottak be a kupadöntőbe.

A biztonsági őrt egy kisebb társaság kezdte el műanyag székekkel verni, majd rugdosni, de mire a rendőrök a segítségére érkeztek, már súlyos sérüléseket szenvedett, láthatóan eszméletlenül feküdt a földön. Mellette több szurkoló is kisebb sérüléseket szenvedett a zavargásban.

A mérkőzés lefújása után percekkel be is jelentette a Kaiser Chiefs vezetőedzője, Steve Komphela, hogy lemond állásából, hogy ezzel is segítse az elfogadhatatlan szurkolói viselkedés felszámolását. Mint mondta, tettével példát akart mutatni, hogy ő vállalja a felelősséget.

A megvadult szurkolók nagyjából 100 millió forintos kárt okoztak a közvetítő tévétársaság eszközeiben. A stadiont is megrongálták, de ezeket a károkat még nem mérték fel. A szombati meccs után két embert vett őrizetbe a dél-afrikai rendőrség.

Április legelején, a Chippa United elleni bajnoki vereség során is erőszakhoz folyamodtak a Kaiser Chiefs-szurkolók, akkor szétbontották a kordonokat és elkezdték megdobálni a csapatukat a lelátóról, ezért rövid időre félbe kellett szakítani a mérkőzést.

Rovatok