Index Vakbarát Hírportál

Nápoly nem aludt, 10 ezren a reptéren

2018. április 23., hétfő 09:57

A 90. percben lőtte a gólt a Napoli a Juventusnak Torinóban, 1-0-ra nyert, és 1 pontra jött fel a bajnokságban a címvédő mögé négy körrel a vége előtt. A győzelem tehát még mindig a Juve kezében van, de Nápoly már érezhet valamit, mert szinte úgy ünnepeltek, mintha a Serie A-t húzták volna be.

A lefújás után az emberek az utcára mentek, zászlókkal kocsikáztak, fürödtek a szökőkutakban. Aztán elindultak a reptérre, hogy méltóan fogadják a csapatot: 10 ezren mentek ki eléjük hajnal háromra.

Olaszok, ugye, a parkolást nem idegeskedték túl, miután a reptér megtelt, sokan a kocsijukat az autópályalehajtó környékén hagyták, kvázi járhatatlanná tették a közlekedést. A csapatbusz negyed 4-kor próbált elindulni a város felé, de az embertömeg miatt mozdulni sem tudott egy órán keresztül. Nem bánták, együtt ünnepeltek és ugráltak a drukkerekkel. Végül négy után engedték a buszt az útjára.

Azaz Nápoly vasárnap éjjel nem aludt, és mostantól négy héten át arra készül, hogy egy percre se kelljen lefeküdnie. Jön a bajnoki hajrá, négy-négy bajnoki döntő a Juventusnak és a Napolinak is, aki pontot veszít, szinte biztosan elszáll, most már nem lehet hibázni.

Nápoly azért is remél ennyire erősen, mert tudja a két csapat sorsolását. A sajátjuk:

Egy nehéz meccsük van valójában, vasárnap Firenzében. A Fiorentina kilencedik a bajnokságban de az olasz futball talán legnagyobb gyűlölködése, a Fiorentina-Juventus-ellentét is számíthat a meccsen.

Pláne, hogy a Juventus sorsolása a következő:

Két rangadó is idegenben, ráadásul az Inter és a Roma a BL-indulásért harcol, nekik sem mindegy.

Fontos, hogy a csapatok nem egy időben játszanak még a következő fordulóban sem, az Inter-Juve szombat, a Fiorentina-Napoli vasárnap este lesz, ami a Napolinak kedvez.

Felmerül a pontegyenlőség lehetősége is a végén: az olaszoknál az egymás elleni eredmény számít, ami viszont 0-1 és 0-1, azaz a gólkülönbség dönt, ha azonos pontszámmal végeznek. Ebben a Juventus 10 góllal jobb, de négy meccsen még ebből is lehet faragni.

A Napoli 1990 óta nem volt bajnok, még Maradonával nyertek legutóbb.

Rovatok