Index Vakbarát Hírportál

Németország beadta a pályázatát a 2024-es Eb-re

2018. április 24., kedd 20:31

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) kedden beadta a 2024-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó pályázatát, írja az MTI. A DFB-elnök Reinhard Grindel szerint a dokumentum "nagyszerű lehetőséget ad az európai szövetségnek" (UEFA) arra, hogy tovább fejlessze a kontinens futballját egy "tökéletesen megszervezett tornával".

Grindelt elkísérte az UEFA svájci központjába Philipp Lahm, a világbajnoki címvédő német válogatott korábbi csapatkapitánya is, aki a pályázat nagyköveteként volt jelen Nyonban. A 2024-es kontinensviadalra Törökország pályázik még, amely a hét második felében adja be a hivatalos dokumentumokat.

A németek legutóbb a 2006-os vb-t rendezték meg nagy sikerrel: minden mérkőzés telt ház előtt zajlott, a stadionokon kívül kialakított szurkolói zónákban pedig is több százezren követték figyelemmel az összecsapásokat országszerte.

Az UEFA szeptember 27-én hirdeti ki az esemény házigazdáját. A következő, 2020-as Európa-bajnokságot egyébként a kontinens 13 városában, többek között Budapesten rendezik.

Rovatok