Index Vakbarát Hírportál

Becsületsértési perig ment a belga válogatotton belüli hiszti

2018. április 25., szerda 11:04

Szürreális botrány zajlik jelenleg a belga futballválogatottnál, vagy legalábbis a környékén a kapus Thibaut Courtois és a korábbi szövetségi kapitány Marc Wilmots főszereplésével.

Wilmots, aki a 2016-os Eb végéig vezette a belga csapatot, hétfőn azt nyilatkozta, hogy az Európa-bajnokság alatt Courtois apja kiszivárogtatta a kezdőcsapatokat a sajtónak, és ezzel kárt okozott a válogatottnak. Wilmots egészen pontosan azt mondta, hogy amikor ő 18.00-kor kihirdette a kezdőt, az már 18.15-kor le is jött a híroldalakon, pedig csak a játékosokkal és a stábbal beszélt, francia újságíróktól pedig úgy tudja, hogy Courtois apja volt a szivárogtató.

A dolgon eléggé megsértődött Courtois, aki kedden négy nyelven közölt Instagram- és Twitter-posztban közölte, hogy rágalmazásért és becsületsértésért ő és apja is beperlik Wilmotsot.

Wilmots irányítása alatt Belgium a negyeddöntőig jutott a 2014-es világbajnokságon, a 2016-os Eb-n pedig a negyeddöntőig, ahol Wales verte őket 3-1-re, miután a nyolcaddöntőben 4-0-ra kiütötték a magyar válogatottat.

(Borítókép: Courtois és Wilmots a 2016-os Eb egyik sajtótájékoztatóján - fotó: Getty Images Hungary)

Rovatok