Index Vakbarát Hírportál

Real: ki nem kényszerített hibákkal a BL-döntőbe

2018. május 1., kedd 22:45 | aznap frissítve

Az elődöntő visszavágóján szenzációs meccset játszott a két csapat Madridban. Lehet, hogy egy nagyon blőd gól döntött el mindent.

A Real Madrid jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután 2-2-re végzett a Bayern Münchennel. Mivel az első meccset Münchenben a madridiak 2-1-re nyerték meg, így a visszavágó eredményével sorozatban harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Madrid. Az ellenfele szerdán, az AS Roma-Liverpool meccs után dől el, annak a találkozónak az első meccsén a Pool 5-2-re nyert.

Alig kezdődött el a meccs, a Bayern máris megszerezte a vezetést. Thomas Müller tette be a labdát jobbról, Sergio Ramos nagyon szerencsétlenül ért hozzá, az Thiagóról lecsorgott, és az a Joshua Kimich lőtt a kapuba, aki egy héttel ezelőtt a müncheniek vezetőgólját megszerezte, 0-1.

Nem telt el sok idő, egészen pontosan nyolc perc, amikor Karim Benzema egyenlített. Kovacic adta be balról, Benzem levált Alabáról és a bal sarokba fejelt, 1-1. Alaba nem volt jó ez után sem, látszott, hogy épp csak felépült sérüléséből, és még nem meccsfitt.

A Bayern ennek ellenére jobb volt, de jobbnak is kellett lennie, nekik kellett egy gól a továbbjutáshoz, a Madrid állt továbbjutásra. Sokkal többet támadtak, mint a Real, bár a madridiaknak is volt helyzetük, de a Bayern több lehetőséget hagyott ki.

Ide sorolható Cakir bíró szarvashibája is, amikor Marcelo vétlen, de felemelt karos kezezését nem fújta be közvetlenül az első félidő lefújása előtt. Kulcsdöntés volt, a németek nem kerülhettek közelebb az 1-2-höz.

rad

Aztán a második félidő legeslegelején hatalmas védelmi hibából szerzett vezetést Real.

Olyanból, amilyet a Monty Python is csak egy átbulizott éjszaka legvégén tudott volna írni, de aztán össze is tépték volna, hogy ekkora szürreál már tényleg nincs.

Tolisso adta haza a labdát a félidő 15 másodpercében, kicsit ugyan szűken, de egyértelműen elérhetően a kapusnak: Sven Ulreich jól is jött ki a kapuból, de valahogy elfelejtette, hogy a futballban a hazaadást úgy 1994 óta nem lehet megfogni, rácsúszott a labdára. És még tetézte, eközben eszébe jutott, hogy ő ebbe kézzel nem érhet bele, így átengedte a hasa alatt. Bezema lecsapott rá és berúgta, élete egyik legkönnyebb gólja volt, egyben legnagyobb ajándéka, 2-1. Ezzel az is eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítása a meccsen, a Bayernnek 2 gólra volt szüksége, fordítania kellett.

A gól sem zavarta meg a Bayert, egyetlen lehetőségük az maradt, hogy újabb góllal menjenek a reménytelennek látszó győzelemért.

act

Egy újabb büntetőt reklamálhattak volna Cakirnál, de inkább rúgtak egyet akcióból. James Rodriguez kétszer rúgta kapura, a második bement: az elsőt félig blokkolták, utána ment, kötényben begurította. A volt Real-játékos - aki még mindig a Madrid tulajdona, kölcsönben van - úgy örült, hogy gyakorlatilag bcsánatot kért a madridi szurkolóktól, 2-2.

Ment a Bayern előre, mert újabb gól már az ő továbbjutásukat jelentett volna. Meg is volt ehhez a helyzet, de amikor kellett Keylor Navas a helyén állt, és nagyszerűen védett, amikor Müller fejes tartott a gólba. És még 3-4 másik alkalommal is.

Az utolsó pillanatokban még a Bayern próbálkozott, két szöglete is volt, Navasnak egy bátor kivetődése, öt perc volt a hosszabbítás. Müller előtt adódott még egy lehetőség, de gól nem lett belőle.

man

A döntetlen a Real Madridnak volt jó, és ki is húzta, ez pedig BL-döntőt ért, 4-3-as összesítéssel. Zsinórban harmadik döntőjük lesz, húsz éve, a Juventus óta nem volt ilyen. Az olaszok viszont csak 1996-ban nyertek, 97-ben és 98-ban nem, míg a spanyolok tavaly és tavaly előtt is behúzták a finálét. Ahogy 2014-ben is. (A meccs részletes összefoglalója az alábbi videóban.)

A Madrid újra jól jött ki a bírói döntésekből - mint mindig úgy 3 éve a BL-ben - , de ennél is jobban számított, hogy semmiféle balfaszságot nem követett el a 180 perc alatt, főleg nem akkorát, mint a Bayernben Ulreich. Vagy mint ahogy a teljesen lelassult, kritikus helyzetekben folyamatosan hibázó Ribery végigjátszhatta mindkét meccset - Heynckes edző kedden is inkább a remek Jamest vitte le a 85.-ben, miközben a francia már lépni nem tudott.

Bajnokok Ligája, elődöntő

Real Madrid-Bayern München 2-2 (0-1)

Gólszerző: Benzema (2), ill. Kimmich, James Rodriguez.

line

Rovatok