Index Vakbarát Hírportál

EL: bíróhibák a BL-ben? Ugyan!

2018. május 3., csütörtök 23:18

Az Európa Ligában egy napon, csütörtökön került sor mindkét elődöntő-visszavágóra. Az Atletico Madrid hazai pályán 1-1-ről folytatta az Arsenallal, és 1-0-ra nyert, vagyis 2-1-gyel bejutott a döntőbe.

Hajtós, de nem túl látványos meccs volt, a gólt Diego Costa lőtte az első félidő hosszabbításában.

Atleti-Arsenal 1-0, Diego Costa

Arsene Wenger Arsenal-edző ezzel elköszönt az európai kupáktól, nem sikerült nyernie egyet sem az angolokkal. A 68 éves tréner a szezon végén távozik.

Gol Haidara Salzburg 1 X 0 Marseille

A Salzburg-Marseille-elődöntőn is volt hosszabbítás, méghozzá kétszer 15 perces is: az osztrákok 2-0-ra nyerték a 90 percet, ezzel ledolgozták az első meccs 2-0-ás francia győzelmét.

Ami aztán a 116. percben történt, arra már tényleg nincsenek szavak, a bírói ostobaság szintet lépett, és döntőbe juttatta a Marseille-t.

Szöglet után a labda a 16-oson kívülre pattant, az egyik francia visszabikázta, de telibetalálta csapattársát, Ocampost, akiről az alapvonalon túlra pattant a labda. Karaszev bíró viszont szögletet ítélt.

És Murphy törvénye kegyetlenül lecsapott: Payet szögletét Rolando bebelsőzte. A Marseille 2-1-re kikapott, de 3-2-vel bejutott az EL-döntőbe.

A maradék pár percben a Salzburgból Haidarát még könyöklését kiállította Karaszev, majd őt kellett a biztonságiaknak lekísérniük, a hazaiak számonkérték rajta a szarvashibáját. A körülményekhez képest teljesen kulturáltan.

Salzburg-Marseille 2-1

Az óriási bíróhiba miatt így Atletico Madrid-Marseille döntő lesz az Európa Ligában május 16-án.

Karaszevvel egyébként a magyar válogatottnak is van kellemetlen élménye, az Eb-n ő fújta be azt a jogtalan büntetőt, amivel az izlandiak vezettek, igaz az sokkal nehezebb szituáció volt. A vége 1-1 lett.

UPDATE: Ezen a korábbi, Salzburgot segítő ítéletén is el lehet azért gondolkozni.

Rovatok