Index Vakbarát Hírportál

A Barcánál háború volt edzésen

2018. május 9., szerda 18:52

Thiago Motta, a PSG középpályása ugyan hivatalosan még nem jelentette be, de szinte biztosan befejezi a szezon végén. A 35 éves futballista emiatt adott interjút a Gazzetta dello Sportnak, aminek főleg az interes évei miatt volt érdekes, de a brazil származású játékos a barcelonás korszakáról is mesélt.

8 éven át, 1999 és 2007 között a Barcában játszott, 2001-től 139 meccsen lépett pályára a nagycsapatban. Közelről látta, ahogy befutott Andrés Inesta majd Lionel Messi, a Barcelona utóbbi 10 évének két legmeghatározóbb embere.

Keményen becsúsztam Messinek az egyik edzésen, és az apja rámkiabált. Szerinte túl kemény voltam, de hát csak így lehetett őt megállítani. A Barcánál minden egyes edzés háború volt. Nagyon kegyetlenül léptek oda egymásnak. Puyol viszont ösztönzött, hogy tegyem én is ugyanezt, és így sikerült is tekintélyt szereznem

- emlékezett vissza Motta.

Puyol csapatkapitány volt, és itt még a Guardiola előtti, Van Gaal-os, rijkaardos időkről beszélünk. Van Gaal vitte fel Iniestát, Rijkaard Messit a felnőttekhez.

Láttam Iniestát is csatlakozni az első csapathoz. Már 14 évesen is szenzációs volt, egyszerűen senkitől sem félt

- idézte fel.

A holland edzőről a szigor jutott az eszébe:

Van Gaal nagyon szigorú, ha nem tűrted be a mezed, nem edzhettél.

Motta 2007-ben az Atleticóhoz, 2008-ban a Genoához, 2009-ben az Interhez került, és itt futott be 27 évesen. Az idény végén tripláztak, ő három szezon után állt tovább Párizsba, ahol az idei szezonig alapember volt. Az olasz válogatottban 30-szor játszott.

Rovatok