Index Vakbarát Hírportál

Iniesta megmutatta, mit veszít vele a Barca, Dembelé, hogy mi lehet belőle

2018. május 9., szerda 21:38

Andrés Iniesta másfél hete jelentette be, hogy 22 év után, a szezon végén elhagyja a Barcelonát. A 11-én 34 éves középpályásnak azért van még pár jutalomjátéka: szerdán a Villarrealt fogadta a Barca bepótolt bajnokin.

A 10. percben nagy Dembele-szólót láthattunk, rá is lőtte, a kipattanóra Coutinho érkezett, közelről bevágta.

Öt perc múlva villant először Iniesta, nem lőtt gólt, nem adott gólpasszt, csak az utolsó előtti átadás volt az övé, de úgy átjátszotta a védelmet, hogy Digne-nek gyerekjáték volt megjátszani Paulinhót, a brazilnak pedig az üres kapuba belsőzni.

Paulinho Goal, nagy Iniesta-passz | Barcelona vs Villarreal 2-0 HD

Az igazi Iniesta-show közvetlenül a lefújás előtt jött, Messivel játszottak meg egy kényszerítőt: Iniesta újra a védelem mögé lőtte a labdát, csak most a levegőben, Messi kapásból a hosszúba helyezett. Fenomenális assziszt volt, az ilyenek fognak Iniestából hiányozni a legjobban a Barcelonának.

Lionel Messi Gol Barcelona vs Villarreal 3-0, Iniesta-assziszt

A szünet 3-0 volt, a Villarreal az 55.-ben szépített egy saját emberen megpattanó lövéssel. Iniestát a 61.-ben lecserélték, Luis Suarez állt a helyére.

A Villarreal a második félidőben jobb volt, a Barca a 85. percig pihent, az után lőtt még kettőt Dembele. Az elsőnél Rakitic adott óriási gólpasszt.

Dembélé GOL Barcelona vs Villarreal 5-1

A másodiknál a francia végigszólózta a félpályát, aztán pazarul beemelte. A gólpasszt Yerri Mina adta - lepattant a fenekéről a labda -, ez az első előkészített gólja a Barcában.

2. gol de Dembele Barcelona 5 x 1 Villarreal

A vége 5-1, ezzel a Barcelona még veretlen a bajnokságban 36 forduló után, összesen 43 bajnoki óta. Még két meccsük van, vasárnap Levantéban, jövő vasárnap otthon, a Real Sociedad ellen.

Rovatok