Index Vakbarát Hírportál

A kapus hazaadásnak vélte: élete gólját lőtte a saját kapujába

2018. május 11., péntek 18:17

A holland bajnokságban már a rájátszásnál tartanak a csapatok. Csütörtökön az élvonalban maradásért, illetve feljutásért játszottak, a Dordrecht fogadta a Sparta Rotterdamot. A vendégek a 10. percben szereztek előnyt, és majdnem a találkozó végéig megőrizték azt.

A 89. percben viszont jött Stijn Spierings, és élete legnagyobb gólját rúgta. Óriási pechjére a saját kapujába. Fel akart szabadítani, de 40 méterről a kapujuk irányába bombázott.

Itt jön a sztoriba a kapus, Roy Kortsmit, aki rajta volt a lövésen, de csakhamar bűnrészes lett: simán ki tudta volna ütni a labdát, de kézzel nem mert hozzáérni, mert hazaadásnak minősítette. Így fejjel próbált menteni, azzal meg nem érte el. Csak majdnem, nézzék, mennyivel ment el a feje fölött a labda, 100 százalék, hogy ezt kézzel elérte volna:

A csatár Spierings összeomlott, de szerencséjére csapattársa, Robert Mühren - a 88-ban Európa-bajnok Arnold Mühren unokaöccse - kisegítette és a 91. percben ismét előnyhöz juttatta a Spartát, amely így 2-1-gyel várja a visszavágót.

Rovatok