Index Vakbarát Hírportál

Dárdait még sose verték el ennyire

2018. május 12., szombat 17:33

A német labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában egy meccset leszámítva, valamennyin volt izgalom. Annak ellenére, hogy a Bayern már régesrég bajnok, és a Schalke is megszerezte már az ezüstérmet. A Bayern nem is vette teljesen komolyan, 4-1-re bukott el hazai pályán a Stuttgarttal szemben Jupp Heynckes búcsúmeccsén.

A Bajnokok Ligája pozíciókért hatalmas csata volt, miután a Dortmund váratlanul kikapott a múlt héten hazai pályán.

A Dortmundot ezúttal is megverték, a Hoffenheim ezzel a sikerrel jutott a Bajnokok Ligájába. A második gólt Szalai Ádám lőtte, miután jó kiugratást kapott, és átpörgette a kapus felett a labdát. 3-1 lett a vége.

A Leverkusen csak 3-2-re nyert, ezzel lemaradt a BL-ről. Ha 4-0-ra veri a Hannovert, akkor lett volna esélye.

Volt egy tizenegyes gyanús helyzet még 3-0-nál, amit nem ítéltek meg, a hajrában pedig kinyíltak, a vendégek ezt kihasználva szépítettek, két gólt is lőttek a 90. perc után. A Dortmund a hullámvölgye ellenére megcsípte a negyedik, még BL-t érő helyet.

A kiesés elkerüléséért is nagy harc folyt, de a Hamburg szinte lehetetlen helyzetből indult az utolsó fordulónak, mert neki nyernie kellett, míg a szintén hazai pályán játszó Wolfsburgnak alulmaradnia az utolsó helyezett Kölnnel szemben.

A Wolfsburg azonban 4-1-re nyert, a Hamburg így történetében először, 54 év után elköszönt az élvonaltól. A drukkerek nem viselték el ezt, félbe kellett szakítani a meccset, igaz már az utolsó percekben.

Íme a videó arról, mi történt.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC nagy verést kapott hazai pályán, a Lipcse már a 22. percben 3-1-re vezetett ellene, a vége 6-2 lett. A Lipcse ezzel hatodik lett, és EL-résztvevő.

A magyar edző abban reménykedett, hogy olyan meccset játszhatnak, amivel jövőre kedvet csinálnak a drukkereknek. Ez a terve most nagyon nem jött össze. A Hertha még soha nem kapott ennyit Dárdaival. A berliniek a tizedik helyre futott be. 

Eredmények:

A tabella:

Nyitókép: Ademola Lookman (jobbra) a Lipcse második gólját lövi Josip Elez mellett (Thomas Starke/Bongarts/Getty Images Hungary)

Rovatok