Index Vakbarát Hírportál

Már ígérni sem tudnak az NB II-es Sopronnál, hogy mikor lesz fizetés

2018. május 12., szombat 12:25 | aznap frissítve

Miközben az NB I-ben falvak és kisvárosok fulladnak bele a pénzbe, addig Sopronban már a másodosztályú szereplés is meghaladja a lehetőségeket. A tavalyi szezonban még a Mészáros Lőrinchez közeli Swietelsky Vasúttechnika Kft. által névszponzorált Soproni VSE-nek a jelek szerint alaposan betett, hogy a cég idén a Haladásra öszpontosítja erőforrásait.

Az anyagi szűkösség a teljesítményen is alaposan meglátszott, a Sopron már matematikailag is búcsúzott az NB II-től, csak az a kérdés, megéri-e a kiesést vagy hamarabb csődbe megy. Ez a drámainak nevezhető helyzet bontakozik ki a Kisalföld pénteki cikkéből.

"Napjainkban már szinte megoldhatatlanok a pénzügyi nehézségek Sopronban, miközben a szakemberek és a labdarúgók türelme is fogytán: nem látják a kiutat. A második havi fizetési határidő is lejárt, de feléjük csak ígéret van, pénz továbbra sincs. A bajnokságot mindenképpen végig kellene játszani, a kft.-t legalább addig életben tartani, hogy az SVSE számára az NB III-as létjogosultság megmaradjon. Mindehhez rendezni kellene a tartozásokat” – idézte a lap írását a Nemzeti Sport.

A sportlap cikke szerint a helyzet az utóbbi napokban még sötétebbre fordult.

"Azóta a játékosok és a szakmai stáb tagjai, valamint a vezetőség között újabb megbeszélés zajlott le, ám a futballisták ezúttal már ígéretet sem kaptak arra, hogy mikor kapják meg járandóságukat."

A klubvezetés részéről Skála János, az SVSE elnöke az ilyenkor szokásos panelválaszt adta a sportlapnak: „A vezetőség az önkormányzattal karöltve dolgozik az anyagi problémák megoldásán”. A soproniak helyében ennyitől biztosan nem lennénk nyugodtabbak, és a helyi hírek szerint komolyan fel is merült, hogy a méltatlan körülmények miatt a csapat nem áll ki a Mosónmagyaróvár elleni szombat délutáni bajnokira.

Végül azonban úgy döntöttek, hogy játszanak, de ha a helyzet nem vesz megnyugtató fordulatot a következő napokban, akkor a jövő héten már egyáltalán nem biztos, hogy ugyanígy tesznek.

 

Rovatok