Index Vakbarát Hírportál

Ennél őrültebb klubnév még sosem volt

2018. május 14., hétfő 10:04

Az izraeli bajnokság idei második helyezettje, a Beitar Jerusalem csapata a Facebook oldalán jelezte, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke iránt érzett tiszteletből megváltoztatja a nevét és a Trump szó is bekerül az új elnevezésbe.

Trump tavaly december 6-án jelentette be, hogy az amerikai követséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti, ezzel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Az elnök szavai szerint bejelentésével új fejezet kezdődik az izraeli-palesztin konfliktushoz való hozzáállásban.

A klub a hivatalos közösségi oldalán azt írja: „Jeruzsálem 70 éve várja a nemzetközi elismerést és Trump a bátor cselekedetével valóra váltotta ezt. A klub elnöke, Eli Talib tulajdonos és az ügyvezető igazgató, Eli Ohana úgy döntöttek, hogy az elnök nevét is berakják a klub hivatalos elnevezésébe, amely innentől kezdve Beitar Trump Jerusalem lesz.”

Arról nem szól a közlemény, hogy ez az elnevezés most már mindig így lesz, vagy csak átmeneti jellegű.

A Beitar ragaszkodik az izraeli hagyományokhoz és az első osztály csapatai közül az egyetlen, amelyben egyetlen arab játékos sincs. Amikor 2013-ban két csecsen muszlim írt alá óriási balhé tört ki, még a klub irodáját is felgyújtották. A játékosok és a szurkolók is verbálisan molesztálták a két futballistát, így végül gyorsan távoztak Jeruzsálemből.

Rovatok