Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Dzsenifer Neymar szintjére került

2018. május 14., hétfő 13:30

A férfiaknál a brazil Neymar, a nőknél a magyar származású, de német válogatott Marozsán Dzsenifer lett Franciaországban az Év játékosa a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (UNFP) választásán, írta az MTI.

A vasárnap este tartott díjátadó gálán Neymar azt mondta: megtisztelve érzi magát, de csapattársai nélkül nem tudott volna nyerni. A támadó az elismerést honfitársától, a világbajnok és aranylabdás Ronaldótól vehette át.

A 26 éves Neymar tavaly nyáron világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt a Barcelona együttesétől a Paris Saint-Germain csapatába, a szezonban 20 bajnokin 19 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott. Február végén azonban megsérült, márciusban megműtötték, így az idény hátralévő részében már nem lépett pályára.

Neymar mellett két párizsi klubtársa, Edinson Cavani és Kylian Mbappé volt még jelölt, valamint a marseille-i szélső, Florian Thauvin.

Az Év csapatába hét PSG-játékos került be, míg az Év edzője a párizsiakkal bajnoki címet és Francia Kupát nyert Unai Emery lett, aki a szezon végén távozik a klubtól.

A 26 éves Marozsán 2016 óta az Olympique Lyon játékosa, és első franciaországi idényéhez hasonlóan második szezonjában is a liga legjobbjának választották meg. Az olimpiai és Európa-bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályás 16 mérkőzésen 8 találatot szerzett a bajnoki szezonban. A Lyon két fordulóval a bajnokság vége előtt már bebiztosította újabb bajnoki címét, május 24-én pedig Kijevben BL-döntőt játszik a VfL Wolfsburg csapatával.

Rovatok