Index Vakbarát Hírportál

Hetven gólt lőtt két év alatt, saját ultrái verték fejbe

2018. május 16., szerda 12:09

Megírtuk mi is, hogy kedden úgy negyven huligán betört a Sporting CP edzőtáborának öltözőjébe, és megverte, akit ott talált, játékosokat és az edzői stáb tagjait is.

Kapott a tréner, Jorge Jesus, legsúlyosabban a gólkirály, Bas Dost sérült meg, két helyen is felszakadt a feje.

A rendőrök eddig 21 embert tartóztattak le. Hivatalosan nem tudni, de száz százalék, hogy a lisszaboni klub saját ultrái voltak a támadók, akik így fejezték ki elégedetlenségüket, mert a csapat nem jutott be a Bajnokok Ligájába a vasárnap véget ért bajnokságban. A Maritimót kellett volna megverniük idegenben, de 2-1-re kikaptak.

A sztorit színesíti, hogy a támadás idején egyetlen klubvezető sem volt a létesítményben, illetve hogy az elnök, Bruno De Carvalho pár hete, miután 2-0-ra kikaptak az Atléticótól EL-meccsen, az összes játékosát elküldte a fenébe a közösségi médiában, és azzal a röhejes lépéssel fenyegetőzött, hogy felfüggeszti 19 futballistáját. A múltban is előfordult már, hogy nyíltan okolta a játékosokat kudarcok után.

A Sporting vezetősége ezek után közleményben ítélte el az incidenst, bűnözőknek nevezve a támadókat.

Dostra visszatérve: két éve szerződött a klubhoz, 61 bajnokin azóta 61 gólt szerzett – ilyen átlaga Messinek sincs. 89-szer játszott összesen, 70 gólja van Sporting-mezben.

Rovatok