Index Vakbarát Hírportál

Egész pályás szólógól, nagy meglepetés, a Frankfurt verte a Bayernt a német kupa döntőjében

2018. május 19., szombat 22:22

Harminc év után újra a Frankfurt nyerte a német kupát, miután a döntőben meglepetésre 3-1-re verte a bajnok Bayern Münchent. A frankfurtiak Ante Rebic duplájának és Mijat Gacinovic egész pályás szólójának köszönhetően szerezték meg az ötödik kupájukat.

Pedig a meccs még a Bayern Münchennek indult jobban, Robert Lewandowski a 7. percben egy szabadrúgásból közel járt a gólhoz, a szinte hajszálpontosan helyezett labda viszont kifelé pattant a kapufáról, majd a Frankfurt-kapus Lucas Hradecky oldaláról is.

Négy perccel később viszont már hátrányban is volt a bajnok csapat, a horvát Rebic lépett ki, majd helyezte el a labdát Sven Ulreich mellett.

A Bayern nagyon küzdött az egyenlítésért, ez meg is lett a második félidő elején, a végig nagyon aktív Lewandowski talált be.

A meccs egyébként elég feszült hangulatú volt, összesen hat sárga lapot osztott ki Felix Zwayer játékvezető, aki többször is elemezhette a videóbíró felvételeit. Például Frankfurt második góljánál, ami látszólag egy kezezés után indult, vagy a hosszabbítás legelején, amikor a Bayern szeretett volna tizenegyeshez jutni, hogy egyenlíthessen 1-2-ről. Az ismétlések alapján meg lehetett volna adni, de Zwayer és kollégái nem láttak szabálytalanságot.

Az utolsó pillanatokban – a bajorok által vélt tizenegyes helyett – elvégzett szögletre Ulreich is előre jött, így a rosszul elvégzett sarokrúgásból megindulva Mijat Gacinovic végigsprintelhette a pályát az üres kapu felé, eldöntve a kupagyőzelem sorsát. A Frankfurttól kupagyőzelemmel távozó vezetőedző, Niko Kovac ősztől pont a most legyőzött Bayern Münchennél folytatja majd.

A Bayern Münchben visszatért a cserepadra a válogatott sérült kapusa, Manuel Neuer, aki így egy picivel közelebb került a nyári vb-szerepléshez.

Német kupa, döntő

Bayern München-Eintracht Frankfurt 1-3

Rovatok