Index Vakbarát Hírportál

Még a stadion tetejében is kárt okoztak a Marseille-ultrák az EL-döntőn

2018. május 19., szombat 08:02

Az Olympique Lyon közleményben számolt be a Marseille szurkolóinak pusztításáról, akik az Atlético Madrid elleni Európa Liga döntő alkalmával okoztak jelentős károkat a lyoni stadionban. 

A hír egyáltalán nem volt meglepő, legfeljebb a károkozás sokszínűsége múlta felül a várakozásokat. Amióta komolyan felmerült, hogy a Marseille bejuthat a sorozat döntőjébe, nyilvánvaló volt, hogy a Lyont szívből utáló Marseille-ultráknak mi jár a fejében. Nagy titkot mondjuk nem is csináltak belőle, külön dalt írtak róla, hogy szét fogják verni a házat.

Az Európa Liga elődöntőjének 2-0-ra nyert első meccse óta a „Jean Michel Aules, on va tout casser chez toi” volt a sláger a lelátón, a dalban a Lyon gyűlölt elnökének üzenik, hogy szét fogják cseszni az otthonát (mármint a stadionját).

jma

A Lyon a döntőt követő pénteken tette közzé a károk listáját. A marseille-i ultrák a következő dolgokban tettek kárt: 

Emellett a pirotechnikai eszközeikkel kár okoztak: 

Öt tüzijáték-rakéta pedig, amit a meccs előtt a szomszédos parkolóból indítottak, a stadion tetején landolt, ahol számotevő károkat okozott.

A károk pontos mértékét szakértők fogják megállapítani. A klub több szurkoló ellen is feljelentést tett, a rendőrség pedig többeket letartóztatott. A Lyon tájékoztatása szerint jelentős munkára volt szükség, hogy a stadiont fogadóképes állapotba hozzák a szombati, Nice elleni bajnoki mérkőzésig.

Rovatok