Index Vakbarát Hírportál

Duplával búcsúzott Fernando Torres az Atléticótól

2018. május 21., hétfő 09:54

Az Atlético Madrid döntetlent játszott a vendég Eibar csapatával a spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. A nevelőklubjától a nyáron elbúcsúzó világ- és Európa-bajnok Fernando Torres két gólt szerzett a találkozón.

Az Eibar szerezte a meccs első gólját, azonban utóbbi időben mellőzött Torres a 42. és 60. percben is betalált és a két góljával meg is nyerhette volna a mérkőzést, ha Lucas nem állíttatja ki magát. Így az Eibar egyenlíteni tudott, az emberhátrányban játszó madridiaknak pedig már nem futott még egy gólra, így döntetlennel zárták a szezont.

A mérkőzés ezzel együtt is Torresről szólt, az Atlético-játékosok mezén ott virított a búcsúzó támadó neve, és a csapatkapitányi karszalagot is a 34 éves csatár viselte. 

Torres 1995-ben, mindössze 11 évesen igazolt az Atléticóhoz, hat évvel később már be is mutatkozott a felnőtt csapatban. 2001 és 2007 között 214 meccsen 82 gólt lőtt nevelőegyesületében, majd aláírt a Liverpoolhoz, ahol 102 meccsen 65 gólt szerzett (a bajnokságban) és a világ egyik legjobb csatárává vált.

2008 és 2012 között kétszer nyert Eb-t (a 2008-as döntőn ő lőtte a győztes gólt, a 2012-es sorozatban pedig aranycipős lett) és világbajnok lett a spanyol csapattal, valamint Bajnokok Ligája győztes a Chelseavel. Később még két Európa Liga is összejött neki (egy a Chelseavel, egy pedig idén az Atléticóval), illetve egy FA-kupával is büszkélkedhet, már most minden idők egyik legsikeresebb játékosaként vonulhatna vissza.

Rovatok