Index Vakbarát Hírportál

Egy rendőrautót is megrongáltak a pécsi futballhuligánok

2018. május 28., hétfő 15:34

Az NB III.-as PMFC–Dabas-meccs balhéba fulladt, mert a pécsi szurkolók egy meg nem adott gól miatt betörtek a pályára, majd egy rendőrautót is megrongáltak. A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság csoportos garázdaság miatt nyomoz.

A meccsen az utolsó percekben durvult el, a győzelmi kényszerben lévő PMFC 0-0-nál betalált a Dabas kapujába, de les miatt nem adott gólt a játékvezető. A 0-0-ba nem tudtak beletörődni a hazai szurkolók, előbb petárdákat dobáltak be a pályára, majd egy kapun áttörve be is mentek a játéktérre.

A biztonságiak a játékosokat és a bírókat a klubházba menekítettek, így őket nem támadták meg. A kivonuló szurkolók a stadion egyik falát és egy rendőrautót így is elintéztek.

A rendőrök már be is azonosították elkövetőket, egy 48 és 31 éves férfit be is vittek a pécsi kapitányságra, de még rajtuk kívül is keresnek tetteseket. Az üggyel külön nyomozócsoport foglalkozik, írta a Police.hu.

A Dabas edzője, Erős Károly úgy nyilatkozott, hogy halálfélelme volt, amikor pécsi huligánok támadták támadták. Az edzőt leköpték és egy kerítésnek lökték. A szurkolók később a dabasi öltözőbe is bejutottak.

A Pécsnek fontos lett volna a győzelem, mert azzal vezethetett volna az NB III. közép csoportjában az utolsó forduló előtt, így viszont a Tiszakécske került egypontos előnyben. Valószínűleg a sorrend már nem is változik.

Rovatok