Index Vakbarát Hírportál

4 milliós büntetés és szektorbezárás a Fradinak

2018. május 31., csütörtök 16:58

Négymillió forintra és szektorbezárásra büntette a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön a múlt heti DVTK elleni meccsen tapasztalt események miatt.

A mérkőzésen a Ferencváros megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói szidalmazták az ellenfelet, illetve nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak. Utóbbi miatt egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett a lelátón, amikor egy pirotechnikai eszköz a kezében robbant fel, illetve a szurkolók által használt eszközök füsthatásai miatt percekre félbe kellett szakítani a mérkőzést.

Az MLSZ döntésének értelmében a 4 milliós bírság mellett a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorait zárják be az FTC következő hazai meccsére, amire már csak a 2018-19-es szezonban kerül majd csak sor.

 Az FTC-Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a zöld-fehér klubbal szemben korábban kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést tárgyalás megtartása után 800 ezer forintra mérsékelték.

A Budapest Honvédot és a Vasas FC-t 300 ezer, a Diósgyőri VTK-t 450 ezer, a Videoton FC-t 800 ezer forintra büntették.

 Az NB III.-as Pécs-Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a PMFC-t 1,5 millió forint befizetésére kötelezték, mert a klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, nem megfelelő módon biztosította a rendet, szurkolói pedig nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak és súlyos rendzavarást követtek el, írja az MTI. A pénzbüntetés mellett elrendelték, hogy a következő hazai bajnoki meccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük a pécsieknek.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának előző tárgyalásán az Újpest is négymilliós büntetést kapott.

Rovatok