Index Vakbarát Hírportál

Kirabolták Chilében a Manchester City előző edzőjét

2018. június 4., hétfő 15:49

Szombat este kirabolták Chilében a Manchester City korábbi edzőjét, Manuel Pellegrinit, mikor feleségével és két barátjával épp egy santiagói étterembe tartott – írja a BBC.

A 64 éves szakembert, aki 2014-ben megnyerte a bajnokságot a Cityvel, egy helyi banda rabolta ki, de az incidens során sem ő, sem a vele lévők nem sérültek meg, a rendőröknek köszönhetően pedig Pellegrini feleségének ellopott tárcája is hamar megkerült.

Pellegrini május óta a West Ham csapatát irányítja, így érthető, hogy David Sullivan, a csapat társelnöke azonnal felvette vele a kapcsolatot a történtek után, és biztosította támogatásáról. Pellegrini egyébként Twitteren köszönetet mondott a chilei rendőröknek az esetre adott gyors és bátor reakcióért.

Felicitaciones a @Carabdechile por su rápida y valiente reacción. Agradezco el apoyo de la gente. Ojalá se le otorguen mas facultades a Carabineros para solucionar el tema de la delincuencia lo antes posible.

— Manuel Pellegrini R. (@Ing_Pellegrini) June 3, 2018

Nem ez volt amúgy az egyetlen ilyen eset a napokban, hétfőn a a nigériaiak korábbi futballsztárját, Nwankwo Kanut lopták meg, miközben az oroszországi világbajnokságra tartott.

A korábbi klasszis Londonból repült Moszkva érintésével Kalinyingrádba, ahol a nigériai válogatott első meccsét vívja majd a horvátok ellen, mikor azonban odaért, azzal szembesült, hogy poggyászából hiányzik 11 ezer dollár, azaz majdnem 3 millió forint.

Kanut vélhetően két csomagrakodó munkás lopta meg a seremetyevói légikikötőben, őket a moszkvai rendőrök őrizetbe vették.

Rovatok