Index Vakbarát Hírportál

Karius tényleg agyrázkódást szenvedett a BL-döntőben

2018. június 4., hétfő 21:24 | aznap frissítve

A Liverpool szurkolói eddig is pedzegették már, hogy Loris Karius BL-döntőben nyújtott botrányos teljesítménye egy Sergio Ramos könyökösnek volt köszönhető, hétfőn azonban hivatalos is lett a dolog, az orvosi vizsgálatok alapján ugyanis a kapus agyrázkódást szenvedett, ami befolyásolhatta a látását a meccs hátralevő részében – írja a BBC .

A német kapust Bostonban vizsgálták meg, az orvosok szerint pedig az agyrázkódás hatásait valószínűleg azonnal érezhette Karius és elképzelhető, hogy ez kihatott a játékára is. Dr. Ross Zafonte, a játékost vizsgáló orvos elmondta, a meccs felvételeit, a vizsgálatokat és objektív méréseket alkalmazva jutott erre a konklúzióra, álláspontja szerint pedig a játékos

részlegesen elveszthette a térlátását az agyrázkódást követően.

Az ominózus eset egyébként a 48. percben történt, 0-0–s állásnál egy Real Madrid támadás közben, amikor a kapu fele mozgó Sergio Ramos látszólag összeütközött Virgil van Dijk-kal a tizenhatoson belül, és úgy esett el, hogy közben lekönyökölte a Liverpool kapusát is.

Ramos a tizenegyest, Karius meg a szabálytalanságot reklamálta, de végül nem lett semmilyen ítélet a dologból, a jelek szerint ugyanakkor mégis hatással volt az eset a meccs végkimenetelére, ez után pár perccel dobta ugyanis Benzemához a labdát Karius és nincs kizárva, hogy Bale bevédett lövésére is ez a magyarázat.

A döntőben 3-1–re győzött a Real Madrid, főleg Loris hatalmas potyáinak, illetve Szalah sérülésének köszönhetően. Az egyiptomi sztár lenullázásában is Ramosé volt a főszerep.

Rovatok