Index Vakbarát Hírportál

Leekens: De most mit csináljunk? Féljünk?

2018. június 4., hétfő 17:26

Szerdán a fehéroroszokkal, szombaton pedig az ausztrálokkal játszik felkészülési meccset a magyar labdarúgó-válogatott, ennek apropóján tartott  sajtótájékoztatót Georges Leekens szövetségi kapitány hétfőn Telkiben – írja a Nemzeti Sport.

Leekens a sajtótájékoztató elején először arra tért ki, hogy nem tervezték, hogy a két meccset ilyen közel játsszák egymáshoz – ráadásul a fehéroroszokkal Bresztben mérkőzik majd meg a csapat –, de figyelembe kellett venni, hogy a nemzetközi kupában érdekelt klubcsapatok már júniusban megkezdik a felkészülést.

Elmondta azt is, hogy az Amerikában játszó játékosokra ezúttal nem számít, mert a mérkőzéseket nem hivatalos FIFA-napokon játsszák, ezzel kapcsolatban azonban kiemelte, így meg tudja nézni, hogy akik ott vannak, milyen fizikai és lelki állapotban vannak, mennyire fáradtak a bajnokság miatt. Azt is hozzátette, hogy több U21-es válogatott is csatlakozott a kerethez, az ő teljesítményükre is kíváncsi, 

azt azonban nem garantálja, hogy játéklehetőséghez is jutnak.

Arról, hogy van-e eredménykényszer a csapaton, annyit mondott: ha nyomás és kényszer van a játékosokon, akkor nem bíznak magukban eléggé, úgyhogy annak ellenére sem kéne lennie rajtuk, hogy a kazahok elleni első meccs nem sikerült túl jól. Hozzátette, bízik abban, hogy javulni fog a csapat játéka, és tudják, hogy az ausztrálok kiütötték a cseheket, de csak emiatt nem kezdhetnek el félni.

Nyilván a játékosok is kritikusak önmagukkal szemben, de a szurkolók és a sajtó is néha túl nagy nyomást helyez rájuk, holott majd a tétmeccsek lesznek fontosak

– fogalmazott a belga szakember, aki arról is beszélt, hogy örül a visszatérőknek, de bérelt helye senkinek nem lesz a csapatban.

Rovatok