Index Vakbarát Hírportál

Leekens: Nem behozhatatlan a lemaradás

2018. június 12., kedd 08:37

Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya rácsodálkozott, hogy Hangya Szilveszter a kézműtétet választotta a magyar csapat két legutóbbi meccse helyett, hiszen előre elmondta a Honvéd védőjének, hogy ha nem játszik, hátrébb szorulhat a válogatottban – derül ki Leekens az ausztrálok elleni meccs után a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

Hangyára azután terelődött a beszélgetés, hogy a belga szakember kiemelte Kádár Tamás és Gulácsi Péter áldozatos munkáját és profi hozzáállását, őket állította szembe Hangyával, akit csak a válogatott meccsek idején tudott fogadni egy német professzor a műtét miatt.

A profizmus kapcsán magáról is szót ejtett, elmondva, hogy ambíció nélkül sosem lett volna Belgium, Tunézia, Algéria, vagy most épp Magyarország szövetségi kapitánya, hanem csak otthon heverészett volna a kanapén vasárnaponként.

A fiatalokkal való különleges bánásmód kapcsán felelevenített egy anekdotát a Chelsea sztárjáról, Eden Hazard-ról még abból az időből, amikor Leekens belga kapitány volt:

Az egyik meccsünk előtt kritizáltam, mondván, jó lenne, ha végre gólt szerezne a válogatottban, mert a tehetségéhez mérten kevés volt, amit addig nyújtott. Erre a következő találkozón olyan gyengén játszott, mint még soha. Lecseréltem, majd fogta magát, a mérkőzés alatt kiment a stadion éttermébe, s ott elkezdett egy hatalmas hamburgert enni. A meccs végére visszajött a kispadra, civil ruhában leült nézni a meccset. Nagy vitám volt vele, de megértette, hogy edzőként mit és miért teszek – az ő érdekében is. Ma már látjuk, milyen játékos vált belőle.

A védelem gyenge szereplésének okát a sok hiányzóban látja, Hangya, Otigba Kenneth, Korhut Mihály és Botka Endre hiányában egyelőre nem tudta összerakni a tökéletes egységet, ugyanakkor Leekens szerint néhány láncszem már a helyén van.

Összességében egyébként az Ausztrália ellen mutatott játék alapján úgy látja, nem behozhatatlan a lemaradás a vb-szereplő csapatokhoz képest.

(Borítókép:  Illyés Tibor / MTI)

Rovatok