Index Vakbarát Hírportál

U21-es foci-Eb-re pályázik Budapest

2018. június 13., szerda 05:41

A Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság rendezését – írja a szerdai Világgazdaság szerdán a Fővárosi Közgyűlés előzetesen nyilvánosságra hozott napirendje alapján.

Mivel az MLSZ elképzelései szerint Budapest az esemény vendéglátó városa lenne, a közgyűlésnek támogató nyilatkozatot kell elfogadnia, amely szerint vállalja az Európai Labdarúgó-szövetség által támasztott kötelezettségeket.

A javaslat – melynek előterjesztője Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes – szerint a főváros költségeket nem vállal, hanem egyeztetéseket kezdeményez az MLSZ-szel arról, hogy a pályázat benyújtásával összefüggő kiadásokat, illetve a sikeres pályázás esetén felmerülő finanszírozást inkább a kormány vagy a labdarúgó-szövetség állja.

Az MLSZ Budapest mellett több város bevonásával bonyolítaná le a viadalt. Az UEFA-hoz 2018. augusztus 31-ig kell benyújtani a pályázatot, ennek része kell legyen a rendező városok közgyűléseinek támogató határozata is.

Az utánpótlástornát mai formájában 1978 óta rendezik meg, méghozzá két évente 12 csapat részvételével. Kiemelt jelentőségét az adja, hogy az U21-es a legidősebb korosztály az UEFA rendszerében, az itt pályára lépő focisták jellemzően a felnőttválogatottakban is bemutatkozhatnak, és többen élcsapatokban játszanak.

Rovatok