Index Vakbarát Hírportál

Orbán is elkísérte a legendás Vidi-edzőt utolsó útjára

2018. június 19., kedd 18:32

Pestszenterzsébeti Temetőben örök nyugalom helyezték Kovács Ferenc mesteredzőt. A Videotonnal az UEFA-kupa 1985-ös döntőjébe jutó Kovács 84 évet élt.

Labdarúgó pályafutása alatt olimpiai bronzéremig jutott (1960), a válogatottban egyszer szerepelt.

Játékospályafutásában is játszott nemzetközi kupadöntőt, 1964-ben az MTK-val. A Sporting ellen az első meccsen 3:3 volt, a megismételt találkozón 1:0-ra nyertek a portugálok.

A temetésen megjelent Orbán Viktor miniszterelnök is, aki visszahívta a futballba.

"Kovács Ferenc, a magyar futball egészének Feri bácsija, maga volt a megtestesült, valósággá vált elegancia"  - emelte ki Deutsch Tamás MTK-elnök az MTI tudósítása szerint.

"Sugárzott róla a hitelesség, a megbízhatóság. Soha olyat nem mondott, amiben nem hitt maga is. És róla soha rossz szót nem hallottam senkitől. Mindenki szerette, ki Feriként, ki Feri bácsiként. Bár ezt mindig kikérte magának"

- mondta Garancsi István a Videoton labdarúgó csapatának elnöke, aki szerint Kovács Ferenc nélkül a Videoton már soha nem lesz az, ami volt.

A Videoton idén harmadszor lett bajnok, a Honvéd legyőzésekor még ott volt a felcsúti stadionban.

A korábbi kapitányok közül ott volt a temetésen Csank János és Gellei Imre, Csányi Sándor MLSZ-elnök, korábbi csapata állt sorfalat a mesterének.

Rovatok