Index Vakbarát Hírportál

Lampard elvinné Dárdai legjobb góllövöjét

2018. június 20., szerda 11:05

Május végén nevezték ki Frank Lampardot a Championshipben (angol másodosztály) szereplő Derby County menedzserévé. A német Sport Bild értesülései szerint a korábbi 106-szoros angol válogatott középpályás egyik legelső dolga lenne, hogy leigazolja a Hertha BSC csatárát, Salamon Kalout.

Az újság szerint Berlinben azt válaszolták az angolok megkeresésére, hogy próbálkozzanak meg egy nyolcszámjegyű ajánlattal (euróban), és akkor beszélhetnek a dologról.

Bár az angol csapatok belefulladnak a pénzbe, a tízmilliós nagyságrendű vételár még így is luxusnak tűnik a két hónap híján 33 éves elefántcsontparti játékosért. Az is igaz viszont, hogy Kalou a legutóbbi, immár negyedik berlini szezonjában semmi jelét nem mutatta öregedésnek, messze túlszárnyalta az előző idényben nyújtott teljesítményét.

Kalou mindenesetre nincs könnyű helyzetben, nemcsak remek évet futott Berlinben, de edzőjével, Dárdai Pállal is kitűnő a kapcsolata. A magyar szakember a Hertha egyik alappillérének tartja, aki úgy a pályán, mint azon kívül is példaképként szolgál a többiek számára. Nem mellesleg 12 bajnoki góljával az elmúlt szezon legeredményesebb játékosa volt a klubnál. 

A váltás esélyét ugyanakkor növeli, hogy Lampard és Kalou nagyon jó barátok, kettejük kapcsolata még a Chelsea-ből datálódik, ahol 2006 és 2012 között csapattársak voltak. 

A Hertha mindenesetre igen kényelmes helyzetben van, a csatárral 2017 tavaszán hosszabbítottak szerződést, főként Dárdai kérésére, így egészen 2020-ig érvényes szerződés köti a klubhoz. 

Rovatok