Index Vakbarát Hírportál

Rossi nem ígéri, hogy minden meccset megnyer

2018. június 20., szerda 10:57

Élete egyik legboldogabb napjának nevezte a szerdait Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kedden kinevezett új szövetségi kapitánya, aki a négy barátságos meccs után menesztett Georges Leekenst váltja a kispadon. Az 53 éves olasz edző Facebook-posztban üzent a szurkolóknak:

Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem.

Rossi kiemelte, hálás azért, hogy a magyar szövetség őt választotta a posztra. Tudja, hogy nehéz feladat vár rá, de nagy alázattal és tisztelettel fog hozzálátni.

Nem ígéri, hogy minden meccset meg fog nyerni a csapattal, de a profizmust, a szenvedélyt, a szeretetet és a rengeteg munkát bátran meg meri ígérni.

Arra is emlékeztetett mindenkit, hogy eleget tesz korábbi fogadalmának, miszerint ha újra Magyarországon kap munkát, megtanul magyarul. Mint írta, most nincs más választása.

Nem lesz könnyű helyzetben Rossi, aki egyből a Nemzetek Ligájában, tehát tétmeccsel mutatkozik majd be a kispadon, szeptember 8-án a finnekkel játszik majd idegenben a válogatott, három nappal később pedig zárt kapus meccsen fogadják majd a görögöket.

Az utód kinevezéséig Rossi viszi a DAC-ot az Európa Ligában

A DAC megállapodása szerint az Európa Ligában egyelőre továbbra is Rossi irányítja majd a Dunaszerdahelyet, egészen addig, amíg ott meg nem találják az utódját, írja a csakfoci.hu.

„A közös megegyezés szerint az Európa-ligában továbbra is Marco Rossi irányítja a csapatot, egészen az utódja kinevezéséig. Ez egy új helyzet a klubunk számára, és a klubvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a vezetőedzőnk megfelelő utódját, aki 25 év után ismét kivezette klubunkat az európai kupaküzdelmekbe” – áll a klub közleményében.

A szlovák bajnokságban szereplő csapat a grúz Dinamo Tbilisit kapta az első selejtezőkör sorsolásán.

 (Index/MTI)

Rovatok