Index Vakbarát Hírportál

Most nem Klopp és Guardiola készítette fel a németeket

2018. június 30., szombat 12:23

Szokásos rovatában, a berlini Morgenpost hasábjain Dárdai Pál is kifejtette a véleményét Németország váratlan és az országra sokkolóan ható kiesése után.

Alapgondolata az volt: a felkészülési időszak gyengébb teljesítménye után (Ausztria 1-2, Szaúd-Arábia 2-1) abban reménykedett, hogy a vb-n majd elkapják a fonalat a játékosok. Hogy minden megváltozik és látványosan fejlődik a válogatott, de ez most nem így történt.

Személyes kapitányi tapasztalatai alapján mondhatja, nem egyszerű, amikor 23 játékos megérkezik különböző állapotban, és őket hasonló nívóra kell eljuttatni. Csak néhány játékos volt topformában, ami kevés.

"Más országoknak is voltak problémái az első meccseken, elég ha csak a nagy kedvencemet, Brazíliát említem.

A dinamikára nem könnyű rátalálni, a brazilok is csak most gyorsulnak majd, de meg kell állapítani, erre a tornára Németország nem érkezett meg.

Mindennek a fitnesz az alapja, de a frissesség hiányzott. Szellemileg is. A dortmundi játékosok komplikált szezonon estek át, a bayernesek alig nyertek a szezon vége felé. Ehhez jött még Boateng sérülése. Nem Klopp és nem Guardiola készítette fel most a játékosokat. Löw sorsa attól függ, milyen játékokosokat kap. Neki csak néhány napja van, hogy felépítsen valamit."

2013-ban Bayern-Dortmund döntő volt a Bajnokok Ligájában, míg most a német klubok visszaestek valamelyest az európai küzdelmekben.

Úgy értékeli a 42 éves magyar edző, hogy Löw jó taktikát választott, és a kis országokkal egyébként is nehéz boldogulni, akik 18-20 méterre védekeznek a kaputól.

Ezt a harcmodort gyors váltásokkal lehet legyőzni, és ugyan a németek erőssége a passz és a kombinációs játék, ennek most nem voltak meg a nyomai sem.

Neki nincs joga állást foglalni Löw ügyében - hosszabbítsanak-e vele vagy sem -, de

a korábbi eredményeit és a pályán mutatott csapat teljesítményét lenyűgözőnek tartotta

Azt gondolta, hogy a svédek utolsó perces legyőzése után megjön majd a sebesség, a nagy lendület a csapatba, de nem így történt.

A nyolcaddöntő párharcairól elmondta, hogy

Rovatok