Index Vakbarát Hírportál

Gera: Nem osztani akarom az észt, hanem segíteni a magyar focit

2018. július 6., péntek 11:57

A múlt héten visszavonult Gera Zoltán a válogatott mellett dolgozna, de egyelőre még nem állapodott meg az Magyar Labdarúgó Szövetséggel, hogy ezt milyen formában tudná megtenni, derül ki a Hetek interjújából.

„A lényeg az, hogy nem osztani akarom az észt, hanem segíteni a magyar focit. Nem szeretnék olyan ember lenni, aki csak mondja, hogy ez rossz, az rossz. Azt szeretném, hogy amikor kritikát fogalmazok meg, akkor legyen benne jobbító szándék, hogy akinek mondom, annak ne elmenjen a kedve, hanem inspirálódjon” – mondta.

Gera szerint erkölcsi és mentális megújulásra van szükség, nem a futballszakmával van a legnagyobb baj.  A fiatalokkal meg kell értetni, hogy áldozatokat kell vállani a karrier érdekében.

„A végeredmény tekintetében meghatározó, hogy egy fiatal milyen mentalitással fut ki a pályára. Egyáltalán nem mindegy, hogy tanulni akar, szorgalmas, és azt mondja: edző bá', mutasson nekem még többet, vagy azt, hogy: na, ezt már mind tudom, nekem ne magyarázzon” - mondta Gera, példaként említve Izlandot, ahol egy ifjúságvédelmi program keretében újították meg a futballt.

Rovatok