Index Vakbarát Hírportál

Gera máris munkába állt a Fradinál

2018. július 7., szombat 09:15 | aznap frissítve

Gera Zoltán a múlt heti visszavonulása óta beszélt már arról, hogy szívesen dolgozna a válogatott mellett, és arról is, hogy edzősködne Angliában, egyelőre azonban a várakozásoknak megfelelően a Fradinál állt újra munkába, ő lett a csapat technikai képzésekért felelős edzője – derült ki a DIGI Sport interjújából.

A 39 éves klasszis a Sport 24-nek nyilatkozva elmondta, nagyon kedvesek vele a csapat tagjai, az új játékosok is, úgyhogy egy rossz szava nem lehet rájuk. Hozzátette, mindig jó volt a kapcsolata a többiekkel, és ugyan edzőként ez picit más lesz majd, szeretné, ha továbbra is jó kapcsolatban lennének. 

Zrikálnak, szórakoznak velem, hogy milyen edzői szerkóban, de ez ezzel jár.

– mondta Gera, aki arról is beszélt, hogy egyelőre még furcsa neki az új helyzet, szívesen beállt volna ő is csinálni a gyakorlatokat, de még bírja, és élvezi, hogy a játékosok jól érzik magukat az edzésen, szerinte ugyanis fontos, hogy tudjanak nekik segíteni.

 A Fradi egyébként nagy megmérettetés előtt áll, jövő héten ugyanis a Maccabi Tel Aviv ellen lép pályára az Európa Liga selejtezőjében, ráadásul megújult kerettel, az átigazolási szezonban eddig hat játékos érkezett a csapathoz. Lovrencsics Gergő, az FTC csatára ezzel kapcsolatban megjegyezte, jó rivális ellen játszanak, de hazai pályán kezdenek, így mindenképpen nyerni szeretnének, úgyhogy nincs mese, be kell építeni az új játékosokat.

Ez egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült, szerdán a szlovén bajnok Olimpija Ljubljanával játszott 0-0–ás döntetlent a Ferencváros, a csapat kapusa, Dibusz Dénes ugyanakkor kiemelte, támadásban van még hova fejlődni, de azt is hozzátette, hogy ha sikerül rendbe rakni a problémákat, akkor jó meccset fognak majd játszani.

Thomas Doll vezetőedző is az új játékosok integrálását emelte ki, mint mondta, az a legfontosabb, hogy összeálljon a csapat, mert már egy hét sincs a mérkőzésig. A Maccabi elleni EL-mérkőzést csütörtökön rendezik a Groupama Arénában, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor Izraelben.

Rovatok