Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd folytatta a sort, kikapott Macedóniában az EL-ben

2018. július 11., szerda 19:23

Egyelőre a szokásosan alakul a magyar futballcsapatok európai kuparajtja. A Videoton keddi, luxemburgi, kudarccal felérő döntetlenje után a Budapest Honvéd is felsült az Európa Ligában. A kispestiek 2-1-es vereséget szenvedtek a jónak egyáltalán nem mondható macedón Rabotnicki otthonában. 

Az első félidőt a macedón csapat kezdte jobban és az első öt percben két veszélyes lövés is volt előbb Stevanovic, majd Stjepanovic részéről. Lassan ébredt a Honvéd, de aztán a 14. percben gólt szerezhetett volna. Holender veszélyes szöglete két kispesti játékos előtt is elment, végül egy védőről pattant szögletre. Öt perccel később pedig Danilo távoli lövését nem tudta fogni a Rabotnicki kapusa, a mellkasáról szögletre pattant.

Csendes játszadozás után, viszonylag váratlanul jött a hazaiak vezető gólja. Stevanovic zseniális labdával ugratta ki Petkovskit, aki berobogott a 16-son belülre, majd ellőtte Gróf mellett.

A Honvédot hozta fel a gól, többet támadott. A 37. percben Vadócz fejese még nem okozott sok veszélyt, Nagy Gergő viszont a hosszabbítás perceiben több, mint 30 méterről lőtte rá, az egyik védőn megpattant a labda, Bozinovskit ezt megzavarhatta, mert nem érte el a lövést, amely jobb felsőben kötött ki.

Az egyenlő erők küzdelme a második félidőben is folytatódott, de most enyhe Honvéd fölénnyel kezdődött. Így aztán némi meglepetésre megint a Rabotnicki szerzett vezetést. Megint Stevanovic adta a gólpasszt, Sharkoski pedig négy kispesti védő között lőtt a kapuba, Gróf most is kiszolgáltatott helyzetben volt.

A gól után megint a Honvédnak voltak lehetőségei, de legalább annyiszor kerültek helyzetbe a hazaiak is. Egyetlen pillanatig nem lehetett azt érezni, hogy a Honvéd jobb csapat lenne, a vége pedig kifejezetten szenvedősre sikeredett. Az pedig komolyan érződött, hogy a kispestiek a komplett csatársorukat veszítették el a nyáron. Nehéz visszavágó lesz egy hét múlva.

A Honvéd-szurkolók a meccs végén a tulajdonost, George F. Hemingwayt emlegették, nem éppen kedves szavakkal. A meccs elején még azt javasolták a tulajnak, hogy vegye meg a Ferencvárost.

Felemásra sikeredtek a magyar játékosok szerdai meccsei. A Bajnokok Ligájában a kazah FK Asztana sovány, 1-0-s sikert ért el a montenegrói Szutjeszka ellen. A hazai gól 11-esből esett, Kleinheisler László végigjátszotta a meccset a kazah csapatban. A ciprusi APOEL, Sallai Rolanddal a kezdőben, óriási meglepetésre a félidőben 3-0-s vesztésre állt a litván Südüva otthonában.

Két magyar meccs csütörtökön jön az EL-ben.

Rabotnicki-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Skopje, FFM Training Centre, vezette: Kristo Tohver (észt)

Rabotnicki: Bozinovski – Mitrev, Herrera, P. Petkovski (Geoffrey 79.), Stevanovic (Sadiki 88.), Stjepanovic, Bopescu, Peev, Stevic, Sharkoski (F. Petkovski 71.), Najdovski.

Budapest Honvéd: Gróf – Uzoma (Kukoc 72.), Gazdag, Batik, Vadócz, Holender (Bamba 87.), Danilo, Kamber, Skvorc, Nagy G. Lukács (Májer, 66.).

Gólszerző: P. Petkovski (34.), Shakoski (60.), ill. Nagy (45.)

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzések:

korábban:

kedden játszották:

később:

Rovatok