Index Vakbarát Hírportál

A repülőtérről küldték vissza az Újpest két futballistáját

2018. július 12., csütörtök 10:05 | aznap frissítve

Még le sem játszotta az Újpest 2009. július 23-a óta első európai kupameccsét, máris valamit nagyon elszúrtak a lila-fehér klubnál. A csapat szerdán érkezett meg Bakuba, a Nyeftcsi elleni Európa Liga meccsre, de kiderült, hogy két játékosát már a repülőtéren elveszítette.

A csapat megérkezésekor derült ki, hogy a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem rendelkezik megfelelő papírokkal, így nem kaphatott beutazó vízumot Azerbajdzsánba. A két afrikai játékos így nem tehetett más, a repülőtéren töltötte az éjszakát, majd csütörtök hajnalba repülhetett vissza Magyarországra.

A Újpest amúgy is kalandos utazáson van túl. A klub honlapjának beszámolója szerint már a felszállás is fél óra késéssel indult, majd Törökországban kétszer is le kellett szállni, hogy a 36 fős magángép üzemanyagot vegyen fel. Azerbajdzsánba 18:40-kor kellett volna leszállni, de a gép csak este nyolc körül landolt Bakuban.

Az Újpest tehát ilyen körülmények után tér vissza az európai kupába. A 2013–2014-es szezonban az Újpest FC átruházta az arra a szezonra érvényes indulási jogát az Újpesti Torna Egyletre, ami viszont komoly UEFA szankciókat vont maga után, három évre kizárták a klubot a nemzetközi kupákból. Most a kupagyőzelem révén vívták ki az indulási jogot.

Az első ellenfél az azeri bajnokság 3. helyén végzett Nyeftcsi Baku lesz, a meccset a 19 órakor játsszák az azeri fővárosban. 

Rovatok