Index Vakbarát Hírportál

Hordágyon vitték le a Honvéd-meccs bíróját, továbbment az EL-ben a magyar csapat

2018. július 17., kedd 18:20

A macedóniai 2-1-es vereség után 4-0-s sima sikerrel harcolta ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjében a Budapest Honvéd, ami majdnem 30 percen át emberelőnyben játszott a Rabotnicski ellen.

Egygólos hátrányból várta a Budapest Honvéd az Európa Liga-selejtező budapesti, zárt kapus visszavágóját a macedón Rabotnicski ellen, de az idegenben rúgott gólnak köszönhetően egyáltalán nem voltak kilátástalan helyzetben.

Ennek megfelelően harcosan is kezdett a Honvéd az EL-ben szokatlan kedd késő délutáni találkozón, és öt és fél perc alatt le is dolgozták hátrányukat: Holender Filip egy remek labdaszerzés után egyedül indulhatott meg a macedón csapat kapuja felé, és a tizenhatoson belülre érve a kapusnak kötényt adva gurított a hosszú alsóba.

A tizenhatodik percben megint Holender volt a főszereplő, Gazdag Dániel jó ütemű kiugratása után kicsit kiszorított helyzetből emelte át remekül a kapuból kirontó kapus, Bozinovszki fölött, megfordítva a párharcot, hiszen így már összetettben 3-2-re a magyar csapat vezetett.

Holender duplája után az első félidő következő legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a 28. percben bírót kellett cserélni, miután Avram Marius egy rossz lépésnél súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, a helyére Călin Iulian érkezett.

Az első félidőben szinte végig irányító Honvéd a szünet után sem vesztett lendületéből, a második játékrész elejét is megnyomta a magyar csapat, itt viszont nem jött a korai gól, csak a helyzetek.

A 62. percben viszont közel került a továbbjutás biztosításához a Honvéd: Vadócz labdaszerzése után Danilo lépett ki, a védő nagyon elkésett becsúszással csak buktatni tudta, így jogosan járt a tizenegyes és a kiállítás Herrera ellen. A büntetőt a sértett Danilo vágta be, ezzel 3-0-ra húzott el a magyar csapat, összetettben pedig 4-2-re növelte az előnyét.

Az emberhátrányba került macedón csapat az utolsó 25 kezdetén valamivel aktívabb lett, kettős cserével is igyekezett menteni helyzetét, de a Honvéd lényegében esélyt sem hagyott nekik a szépítésre, és arra, hogy a legvégére szorossá tegyék a továbbjutás kérdését: a 84. percben Danilo is dupláig jutott, két csel után 6-7 méterről, éles szögből lőtt gólt a rosszul helyezkedő macedón kapus mellett.

A budapesti csapat a macedóniai vereség után esélyt sem hagyott a Rabotnicskinek, és nagyon sima győzelemmel harcolták ki a továbbjutást, összetettben végül 5-2-re nyertek. Az EL-selejtező második körében az azeri Gabala és luxemburgi Progrès Niederkorn párharc győztesével folytatja a Honvéd, ennek visszavágóját július 19-én rendezik, és a luxemburgi csapat indul 2-0-s előnyről.

Budapest Honvéd FC-Rabotnicski Szkopje (macedón) 4-0 (2-0)

Rovatok