Index Vakbarát Hírportál

A turul nem segített a Felcsúton az NB I. nyitányán

2018. július 21., szombat 19:24

A vendég Debrecen 1-0-ra győzött a Puskás Akadémia ellen szombaton, a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjának nyitómérkőzésén.

A nyáron igazolt új edző, Benczés Miklós csak négy külföldit jelölt a kezdőbe, igaz a Szombathelyről igazolt Kiss Tamásnak sem szorított a helyet. A 17 éves játékost csereként dobta be a Felcsút. A felcsútiak a frissen alapított magyar gyártó 2Rule mezében futottak ki a pályára.

Az első félidőben egyszer veszélyes helyzetben a gólvonalról mentett Márkvárt, a másodikban a csereként beálló Calvente az ötösről fejelt a kapuba.  

A másik felcsúti meccsen a Vidi simán nyert, ráadásul már a 12. percben emberelőnybe került. Lazovicsot visszarántotta Vári, a tizenegyes sem maradt el. A gól viszont akkor még igen, mert Scsepovics kihagyta a büntetőt. Lazovics pár perc múlva szép lövéssel megszerezte a vezetést.

A harmadik gól egészen különleges körülmények között született meg, mert a szögletzászlónál bemelegítő Gosztonyi beszólt valamit a bírónak, Bognár erre sárgát adott neki, és szabadrúgást ítélt a szögletnél sokkal jobb helyről. Juhász bepasszolta pár méterről a belőtt labdát.

Honvéd-Haladás 3-2

Mezőkövesd-Paks 3-1

Nyitókép: A felcsúti Radó András (középen) valamint a debreceni Tõzsér Dániel (jobbra) és Kusnyír Erik (balra) a Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen (Bodnár Boglárka/MTI)

Rovatok