Index Vakbarát Hírportál

Kikapott az MTK-tól a Sevilla ellen készülő Újpest

2018. július 22., vasárnap 19:45 | aznap frissítve

Vasárnap újabb két meccsel folytatódott a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjának első fordulója,

Fradi - Diósgyőr

A Fradi már a 14. percben vezetést szerzett, miután Böde beadását a diósgyőri Spirovski borzasztóan szerencsétlen mozdulattal sarkazta be a saját kapujába, tíz perccel később pedig a nyáron leigazolt Marcel Heister lőtte meg első gólját az NB I-ben, ezzel pedig már 2-0-ra vezetett a hazai csapat.

A félidő vége előtt aztán szépített a Diósgyőr, Bacsa Patrik a tizenhatos előtt, a védőjét megverve vett át egy labdát, amit meg is tudott tolni, és Dibusz fölött a kapuba emelt, de nem sokáig örülhettek a vendégek, a félidő hosszabbításában ugyanis tizenegyest kapott a Fradi, miután a tizenhatoson belül buktatták Lanzafamét.

Varga ezt még nem tudta értékesíteni, Antal védte a lövését, de pont hozzá pattant vissza a labda, a második löketet pedig esélye sem volt hárítani a kapusnak.

A 68. percben aztán megint Varga volt eredményes, Leandro beadására érkezett, és egy szép csukafejessel beállította a 4-1–es végeredményt.

Újpest - MTK

Nem indult túl jól a meccs a másodosztályt tavaly megnyerő, így NB I-be jutó MTK-nak, Kulcsár ugyanis a második percben rögtön begyűjtött egy sárgát, de a 26. percben már ők örülhettek, az újpesti Litauszki a labda mellé rúgott egy beadásnál, ami így eljutott Lencséhez, ő pedig be is vágta a kapuba.

A gól után aztán teljesen visszahúzódtak a vendégek, az Újpest pedig hiába birtokolta a labdát, helyzetet nem tudott kidolgozni. A 60. percben aztán Pauljevic egy teljesen értelmetlen szabálytalansággal kiállíttatta magát, így még nehezebb helyzetbe került az Újpest. 

A meccs hosszabbításában aztán bevitte a kegyelemdöfést az MTK, egy kontra végén ítélt meg egy büntetőt Kassai, miután Balázs Benjámin fellökte Lencsét, Kanta pedig be is lőtte a tizenegyest. Balázst ráadásul ki is állította a bíró, ami annak fényében egyébként elég érdekes, hogy már a tizenegyes is véleményes volt, Lencse eléggé el akart esni.

OTP Bank Liga első forduló eredmények:

Rovatok