Index Vakbarát Hírportál

Kivégezték a futballt az Újpest-MTK-n

2018. július 23., hétfő 17:37 | öt éve frissítve

A hétvégén megkezdődtek az első osztályú magyar futballbajnokság küzdelmei. Az első forduló viszonylag sima meccseket hozott, a legnagyobb harcot nem két csapat vívta, hanem az MTK-s Lencse László a labdával.

Az Újpest elleni meccs 91. percében alsó hangon 15 méteres előnnyel rajtoló támadó zsonglőrmutatványa önmagában is elég megrázó volt ahhoz, hogy bármilyen fejlődést emlegető nyilatkozat bohóctréfának tűnjön mellette. De itt a dolog még távolról sem fejeződött be.

Mert bár úgy tűnt, hogy a pályafutása hajnalán nagy tehetségnek tartott csatárt még a következő forduló is az újpesti gyepen találja a pattogó labdával, jött egy másik egykoron nagy tehetségnek tartott játékos, Balázs Benjámin, és felrúgta.

Az egykori utánpótlás-válogatott védő lelkesedése annyiban dicsérhető, hogy nyomába eredt az egykori utánpótlás-válogatott csatárnak. De hogy miért kellett ilyen sietve odakaszálnia a labda negyedik pattanását is türelemmel kiváró Lencsének, aki egy mackósabb nyugdíjas dinamikájával emelte épp lövésre lábát, az már nagy kérdés. 

És még innen is volt tovább, hiszen csak ekkor lépett színre a legnagyobb showman, Kassai Viktor. A magyar bírósztár jött, látott, és egyből kiállította a meglepett vétkest, noha erősen úgy tűnt, hogy a megmozdulás a labda megszerzésére irányult. Így hiába akadályozott meg gólhelyzetet Balázs, a tizenegyes mellett egy figyelmeztetés, azaz sárga lap is elég lett volna büntetésnek, az ún. "dupla büntetés" elörlésének jegyében. (Ez ugyanis a FIFA törekvése a relatíve új szabállyal.)

Az a tekintet pedig Kassaitól, amivel a társa kiállítását reklamáló Diallóra nézett, végkép elitté teszi a jelentsort.

A meccset 2-0-ra az MTK nyerte. Az újonc első gólját Lencse szerezte egy szépen becsizmaszárazott beadásból, az újpesti kapitány, Litauszki Róbert nagy hibája után. 

update: Többen is szóltak – teljes joggal –, hogy a kommentátort elfelejtettük megemlíteni, aki a "nincs les az asszisztens szerint" mondattal birkózva maga is beszállt a roncsderbibe. Így lesz a tökéletes egy kicsit még tökéletesebb. 

Rovatok