Index Vakbarát Hírportál

Még egy 19. külföldi labdarúgó pont kellett a Kisvárdának

2018. augusztus 4., szombat 12:13 | aznap frissítve

A Kisvárda FC NB I-es labdarúgócsapata az Instagramján(!) jelentette be, hogy leigazolta Cornel Enét. A szűkszavú bejelentésben semmilyen további információ nem volt, így rövid keresgélés után derült csak ki, hogy Ene Romániából jött, 25 éves és középhátvéd, a másodosztályban játszó és Juventus Bukarest néven ismert, ám hivatalosan már ASC Daco-Getica Bukarestnek hívott csapattól. Illetve annak idején az U19-es válogatottban is bemutatkozhatott.

Érdekesség – egyben nem túl jó ómen a két forduló után máris az életéért küzdő Kisvárda számára –, hogy Ene az előző szezonban a bukarestiekkel, az azelőttiben pedig a Panduriival is kiesett az élvonalból. Igaz, ez rajta múlt a legkevésbé, ugyanis alig játszott csapataiban, az első ligában meg aztán végképp szinte semmit, tavaly például 1 percet mindösszesen. 

Amennyire kevés a szöveges információ, vizuálisan annál erősebb az üzenet. Különös tekintettel az ismeretlen úrra a játékos jobbján, a kábelen lógó routerre, és Révész Attila szakmai igazgató imponáló fizikumára. Nem csodálnánk, ha az átigazolási időszakban került volna ilyen kondícióba a sok aláírástól. Az élvonal abszolút újonca ugyanis Enével együtt immár egy teljes kezdőcsapatnyi játékost vett a nyáron. Érdekes egybeesés, hogy egyikük sem született Magyarországon.

A régiekkel együtt pedig most már összesen 19 ilyen játékos van a csapat keretében, ami valószínűleg rekord, míg velük szemben összesen 8-an vannak olyanok, akik hazánkban látták meg a napvilágot. A dologból azért nincs nagyobb problémája a csapatnak, mert egyrészt Seszták Miklós az őrangyaluk, így a túl sok külföldi miatt esetlegesen kieső támogatást könnyedén kipótolják máshonnan, másrészt az EU-s játékosok számát nem lehet korlátozni az unión belül, míg az ukránok a hatályos jogszabályok alapján azonos elbánásra jogosultak.

A várdai modell azonban egyelőre csak félig sikeres, azaz a külföldiek sokat játszanak, de ebből a csapat még nem nagyon profitált. Az NB I. első két fordulójában összesen három Magyarországon született játékos fért a kezdőbe, viszont mindkét meccset 4-0-ra elvesztették, ami Kondás Elemér edző gyors távozásához vezetett.

Ahogy a dolgok állnak, csoda lenne, ha a szezon végén több pontjuk lenne, mint külföldiük.

Rovatok