Index Vakbarát Hírportál

Káosz a Hali-stadion fenntartása körül, több százmillióba kerül a városnak

2018. augusztus 6., hétfő 09:33

December legvégén írtunk róla, hogy hiába kapott novemberben vadonatúj stadiont a Szombathelyi Haladás, a városnak nem sikerült üzemeltetőt találni az új létesítmény fenntartására. Az RTL Klub Híradója szerint a helyzet változatlan, így csak az év első hét hónapját nézve 350 millió forintjába került a városnak az üzemeltetés, ami több, mint amennyibe a régi stadion került egy teljes évre.

Ez már csak azért is fontos, mert az átadáson Hende Csaba, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője még ennek ellenkezőjéről beszélt:

Azon jajveszékelnek, hogy de hát hogyan fogja majd ezt a város fenntartani. Üzenem nekik egyfelől, hogy ez egy korszerű, energetikailag, üzemeltetési költség szempontjából kedvező létesítmény. Vélhetően nem fog többe kerülni a fenntartása, mint amennyibe került a régi objektum fenntartása.

A helyi ellenzéki képviselő, Tóth Kálmán szerint a létesítmény nem üzemeltethető nyereséggel, ezért is nem találtak megfelelő üzemeltetőt, és ezért kerül súlyos milliókba a városnak a fenntartás. Az viszont vitatott – a Nyugat.hu információi alapján –, hogy a rezsit és a karbantartási költségeket kinek kellene állnia, részben ezért is mondott le a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője.

Legutóbb ezt a céget bízta meg az önkormányzat az üzemeltetéssel, előtte az építtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. végezte ezt, leginkább a futballcsapat által fizetett bérleti díjból.

Rovatok