Index Vakbarát Hírportál

A Malmö edzője jobb bíróban reménykedik a Vidi elleni visszavágón

2018. augusztus 8., szerda 09:02

A Vidi FC 1-1-es döntetlent harcolt ki kedd este Svédországban, a Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. Az eredmény az idegenben lőtt gól miatt kifejezetten kedvező a magyar csapat számára, míg a svédek meglehetősen csalódottak voltak a mérkőzés után.

A Malmö edzője, Uwe Rösler a találkozó utáni nyilatkozatában meglehetősen egyértelműen utalt arra, hogy a játékvezető ténykedése nagyban közrejátszott a Vidi sikerében.

Bízom benne, hogy a második mérkőzésen jobb bíráskodás lesz. De erről többet nem szeretnék mondani, hiszen le szeretnék ülni a kispadra a visszavágón is.

– mondta a német edző Matej Jug játékvezetőről a Vidi FC honlapján megjelent nyilatkozatában. A szakember a bekapott gólt elkerülhetőnek tartotta, ugyanakkor egyáltalán nem látta reménytelennek csapata helyzetét a visszavágó előtt.

„Ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, mert úgy gondolom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Nem alakult számunkra meglepően a mérkőzés, nagyjából olyan módon alakult, amire számítottunk, de a kontrákból veszélyes volt ellenfelünk"

"A játékosok letörtek voltak, de én nem vagyok az, mert hiszek a csapatban és hiszem azt, hogy elmegyünk Magyarországra és továbbjutunk a következő körbe.

Eddig még mindig szereztünk gólt idegenben, bízom benne, hogy ez most sem lesz máshogy.

"Lehet, hogy van egy kis előnye a Vidinek, de még nincs lefutva semmi" – mondta Rösler, aki megemlítette, hogy a mérkőzésen kétszer is kényszerűségből kellett cserélnie, de bízik benne, hogy a sérülést szenvedő játékosai felépülnek a visszavágóra.

Marko Nikolics, a Vidi edzője érthető módon sokkal elégedettebb volt kollégájánál a mérkőzés után.

"Nagyon kemény, fizikális mérkőzésen vagyunk túl, remek hangulat volt a stadionban. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei mindkét félidőben. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, szervezetten, veszélyesek is voltunk."

– értékelt a székesfehérváriak szerb szakvezetője, aki kiegyenlítettebbnek látta a meccset Röslernél és úgy vélte, hogy nagyon kemény visszavágó vár csapatára.

"A második játékrészben 15-20 percig kicsit beszorított minket a Malmö, de utána rendeztük a sorokat és kiegyenlítettünk, ráadásul a kapufát is eltaláltuk. Egy jó idegenbeli eredménnyel térünk haza. Mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még semmi nem dőlt el ma este."

"Ahogyan korábban is mondtam, a Vidi egy harcos csapat, amely büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért. Ezt folytatjuk a jövő héten és tovább küzdünk az álmunkért, azaz azért, hogy csoportkörben játszhassunk. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ide is elutaztak és biztattak minket!"

 – nyilatkozta Nikolics, akit a svéd újságírók a játékvezetőről is megkérdeztek.

"Nem az én dolgom a játékvezetők teljesítményét kommentálni, de azok, akik kritizálják, visszanézhetik Kovács István szituációját is, amikor eltűnt a tizenhatoson belül. Összességében következetesen vezette a meccset."

(Borítókép: Reuters)

  

Rovatok