Index Vakbarát Hírportál

A Vidi gólszerzője cáfolja, hogy kézzel ért a labdához a gólja előtt

2018. augusztus 8., szerda 12:22

A Vidi FC francia BL-hőse a Malmö elleni döntetlen után azt nyilatkozta, hogy a góljánál szabálytalanságot reklamáló svédek tévednek, nem ért kézzel a labdához.

A Vidi FC nagyot küzdve 1-1-es döntetlent játszott Malmőben, így kedvező pozícióból várhatja a  jövő keddi visszavágót a Bajnok Ligája harmadik selejtezőkörében. A székesfehérváriak hátrányból felállva tudtak kiegyenlíteni, nem egész tíz perccel azután, hogy a Malmö a 62. percben megszerezte a vezetést.

Loic Nego gólja egyszerre volt harcos és szép, a svédek szerint viszont a Vidi-védő szabálytalansága miatt nem szabadott volna megadni a találatot a sokat kritizált szlovén játékvezetőnek.

"Remek labdát kaptam Juhász Rolandtól a gól előtt, figyelte a mozgásomat és a védők vonala mögé ívelt. Megküzdöttem a hátvédekkel, akik persze azt kiabálták, hogy kézzel értem a labdához. Nem így történt, hozzám került a labda, amit szerencsére sikerült jól eltalálnom. " – mondta az esetről Nego.

A tévéközvetítés és a felvételek képei alapján nem tűnt teljesen alaptalannak a gyanú, ám a szituációt százszor visszanézve is erős túlzásnak tűnik egyértelmű szabálytalanságnak nevezni.

Az viszont biztos, hogy Nego keze a gólja előtt hozzáért a labdához, amikor elsodorta a szerencsétlenkedő svéd védő elől. Valószínűleg ő is inkább arra gondolt, hogy ettől még nyugodtan meg lehetett adni az egyenlítést, a nem követett el szabálytalanságot az esetnél.

  • 3962
    Nego kezéhez ért a labda, de nem szabálytalankodott, jó döntés volt megadni a gólt.
  • 1895
    Szabálytalan gól volt, kezezés miatt érvényteleníteni kellett volna.
  • 988
    Szabályos gól volt, nem történt előtte kezezés.

Rovatok