Index Vakbarát Hírportál

Megvan a focitörténet legnagyobb kapusbiznisze

2018. augusztus 8., szerda 22:06

Egy hosszú ügyletsorozat végére került pont szerda este. A Real Madrid és a Chelsea is hivatalosan bejelentette, hogy a belgák válogatott kapusa, Thiibault Courtois a Real Madrid játékosa lett. Cserébe Mateo Kovacic a szezon végéig a Chelsea-be került, és ahogy megírtuk, Kepa Arrizabalaga 80 millió euróért a Chelsea futballistája lett, kapusért ennyit még sosem fizettek ki.

Nézzük sorban az eseményeket. Courtois már a vb után jelezte, nagyon szeretné elhagynia Chelsea-t, családi okok miatt Spanyolországba szeretne költözni. Persze a Chelsea ezt nem akarta, de amikor a belga válogatott kapusa második edzésre sem érkezett meg, kényszerhelyzetbe hozta egyesületét. 

A londoniak gyorsan megegyeztek Kepával, akit rekordösszegért vettek meg, persze az Athletic Bilbao erre nem tudott nemet mondani, hiszen kifizették a kivásárlási árát. A mindössze 23 éves kapus óriási tehetség, a baszk csapat saját nevelésű játékosa, egyszeres spanyol válogatott, 2025-ig szóló szerződéséből vásárolták ki.

Mateo Kovacic már a vb után kijelentette, több játékidőre vágyik, ezért nem a Realnál képzeli a jövőjét. A madridiak viszont kijelentették, nem adják el a tehetséges horvát középpályásukat, de Courtois-ért cserébe végül csak odaadták a Chelsea-nek, igaz csak egy évre és csak kölcsönbe.

Ki lehet jelenteni, a Chelsea nagyon jól járt az üzleten, hiszen egy fiatal és tehetséges kapus mellett egy kiváló középpályást is kapott. Nagy kérdés, mi lesz ezek után Keylor Navas sorsa. A Real eddigi alapkapusának 2020-ig szóló szerződése van.

Rovatok