Index Vakbarát Hírportál

Érdekli a Vidi a tavalyi horvát gólkirályt

2018. augusztus 23., csütörtök 15:04

Futács Márkó egy éve még horvát gólkirály volt a Hajduk Splitben, de idén áprilisban spliti huligánok megtámadták őt és néhány csapattársát egy Dinamo Zagreb elleni vereség után, szerdán pedig a második csapatába száműzte őt a klub. Ezek után kereste meg a Bors, hogy visszatérne-e Magyarországra, ha a Mol Vidi keresné.

A támadás óta nem titkoltam, hogy eljönnék Splitből, de becsülettel végigdolgoztam a felkészülést, a legjobb tudásom szerint szolgálnám a csapatot, de nem adják meg a lehetőséget a játékra. Még van tíz nap az átigazolási időszakból, nyitott vagyok mindenre. A Vidi az európai csoportkörös szerepléssel igen vonzó lett, nem zárkóznék el a tárgyalások elől

– mondta a játékos, akinek még egy évig van élő szerződése a horvát csapattal.

Futács juniorként a francia Nancynál és a német Werder Bremennél játszott, utóbbitól kapott először profi szerződést 2009-ben (bár nem játszott a brémai csapatban). Azóta megfordult az angol Portsmouth-nál és Leicester Citynél is, 22 meccset játszott a Diósgyőrnél, majd két évet töltött a török Mersin İdman Yurdunál, mielőtt 2016-ban aláírt a horvátokhoz. 

Rovatok