Index Vakbarát Hírportál

Vidi-edző: Fantasztikusan játszottunk, győzni megyünk Athénba

2018. augusztus 23., csütörtök 00:00

Az AEK Athén 2-1-re legyőzte a hazai pályán játszó Mol Vidi FC-t, a két vezetőedző pedig értékelte a találkozót: Marko Nikolics szerint fantasztikusan játszott a magyar bajnok, és győzni mennek majd Athénba, Marinosz Uzonidisz pedig szigorúnak tartja a görög kiállítást.

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Ha tizenegy a tizenegy ellen és tíz a tíz ellen nézzük, akkor megnyertük a mérkőzést 1–0-ra

– kezdte az értékelését Nikolics. A szerb tréner nem akart Huszti Szabolcs kiállításával foglalkozni, már a jövő heti visszavágóra gondol. Szerinte a képlet egyszerű:

Nyernünk kell, és legalább két gólt kell szereznünk.

Arra a kérdésre, hogy miért nem cserélt többet az utolsó fél órában, amikor a görögök kiállítása után tíz a tíz ellen, azt válaszolta: értelmetlen lett volna, hisz a csapat fantasztikusan játszott, egy cserével csak megtörte volna a ritmust.

Hiszek a csapatomban, és a játékosaim is hisznek magukban. Ezért optimista vagyok a visszavágóval kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy Athénban is az utolsó percig küzdeni fogunk.

Ezzel egyetértett a nagyszerűen játszó Kovács István is, aki szerint a csapat 10 emberrel sem játszott alárendelt szerepet, és ami a visszavágót illeti: idegenben nyernek majd két góllal és továbbjutnak.

A görögök szerint szigorú volt velük a bíró

Uzonidisz érthetően elégedett volt a végeredménnyel, bár a csapata utolsó fél órában mutatott játékának egyáltalán nem örült. A kiállítást sem tartja feltétlenül igazságosnak, szerinte a görög esetnél túlságosan szigorú volt a bíró, de nem akar az esettel bővebben foglalkozni.

Jól kezdtük a mérkőzést, de a végé nehézzé vált. Nagy győzelmet arattunk, de még nem jutottunk tovább, hazai pályán sokkal koncentráltabban kell majd játszanunk

– zárta az értékelését a görög tréner.

Rovatok