Index Vakbarát Hírportál

Sallai csapata szerencsés góllal verte Kleinheisleréket

2018. augusztus 23., csütörtök 21:21 | aznap frissítve

Összesen 23 meccset játszottak, játszanak csütörtökön, amelynek tétje az Európa Liga 48 fős főtáblájára jutás. A legizgalmasabbnak természetesen azok a meccsek tűntek, amelyek magyar játékosok is pályára léptek. Egy olyan is akadt, amikor két válogatott játékosunk, Sallai Roland és Kleinheisler László játszott egymás ellen.

A ciprusi APOEL végül 1-0-ra legyőzte a kazah FK Asztanát. Előbbiben Sallai, utóbbiban Kleinheisler kapott szerepet, mind a ketten kezdőként. A meccs képe alapján a ciprusi csapat állt közelebb a győzelemhez, amelyet végül egy 79. percben szerzett góllal ért el. Egy jobb oldali szabadrúgás után Efrem tekerte be a labdát, inkább beadni akarta, mint kapura rúgni, végül a labda a lécen pattant vissza, éppen Caju elé, aki közelről befejelte.

Azt még hozzá kell tenni a meccshez, hogy az APOEL szurkolói olyan pirotechnikát mutattak be, amiért akár még stadionbezárást is kaphatnak büntetésül az UEFA-tól.

Jó hír is lehet, hogy mind a két magyar végig a pályán volt, Sallainak voltak értékelhető megmozdulásai, egyszer gólhelyzete is akadt, csak passz helyett elhamarkodottan ellőtte keresztbe a kapu előtt. Kleinheisler kapott egy sárgát és a második félidőben volt egy nagy bombája, de a ciprusi kapus védte, egyszer pedig éppen Kleinheisler vitte a földre Sallait, végül 1-0 maradt a végeredmény.

Ami a többi, már végeredményt illeti (a későbbiek folyamán teljes eredménysorral frissítjük a cikket), érdekesség, hogy a Zenit 0-1-ről fordított 3-1-re az egykori Manchester United-sztár, Ole-Gunnar Solksjaer csapata, a Molde ellen. Azért is érdekes ez a meccs, mert a Zenit drukkererk a twitteren mutatták meg, hány norvég szurkoló érkezett Szentpétervárra: egy sem.

A többi magyar játékos már nem vállalt ekkora szerepet a csütörtökből. Korcsmár Zsolt csereként nézte végig, ahogy csapat, a dán Midtjylland 2-2-öt játszik a Videoton által búcsúztatott Malmö ellen. A Rapid futballistája, Szántó Tamás sérülés miatt hagyta ki a román FCSB elleni meccset. Gulácsi Péter sem lehet teljesen egészséges, mert a Lipcse nem nevezte a Zorha elleni találkozóra. Míg Lang Ádám a kispadon kezdte a CFR Cluj csapatának luxemburgi vendégjátékát.

Ráadásul a kolozsvári csapat sokkal rosszabbul járt, mint a Mol Vidi. Döbbenetes meglepetésre, de a korábban BL-főtáblán szereplő csapat 2-0-ra kikapott a

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, első mérkőzések:

Rovatok