Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-t hozza el Budapestre a Vidi az EL-ben

2018. augusztus 31., péntek 13:01

Igazi sztárcsapatot hoz Magyarországra a Vidi, az angol Chelsea-t, ami EL-csoportjának az abszolút favoritja is. A PAOK-kal szemben kemény meccsek várnak a mieinkre, a fehérorosz BATE-t pedig jó lenne megelőzni. Ha jól jönnek a meccsek, és a megszokott formáját, szervezett játékát hozza a magyar bajnok, az utolsó pillanatig versenyben lehet.

2012 után ismét az Európa Liga főtáblájára jutott a Vidi, akkor is a negyedik kalapból várhatták a sorsolást, most is. Akkor az utolsó fordulóban is volt esélyük a továbbjutásra.

Hat éve a portugál Paulo Sousa vezette a fehérváriakat, most a szerb Marko Nikolics - mindketten stabil védelmet és szervezett csapatjátékot alakítottak ki -, aki tavaly a playoffban bukott el, most viszont a BL-ből egyenesen az EL 48 csapatos főtáblájára érkezett. A BL-hez kevés hiányzott a görög AEK-kel szemben, de a Vidi így is gazdagodott 8 millió euróval.

27 nemzet jutott el idáig, de azonos nemzetek nem kerülhettek össze, az orosz-ukrán konfliktus miatt pedig a két nemzet sem játszhat egymással.

A klubnál természetesen abban bíztak, hogy egy igazi sztárcsapatot vendégül láthatnak az Üllői úti stadionban. Ez össze is jött.

A sorsolásnak 13 órakor kellett volna kezdődnie Monacóban, de előbb átadták a tavalyi EL legjobb játékosának járó díjat Antoine Griezmann-nak. A francia csatár az EL megnyerése után világbajnok is lett a nyáron.

A csapatokat a holland Aaron Winter és az argentin Hernan Crespo rendezte csoportokba.

Az első kalappal kezdtünk, aztán a második és harmadik, a legvégül pedig a mieink jöttek. Tényleg legvégül, mert az L-csoport lett az övék. 

Az első kört szeptember huszadikán rendezik, a pontos menetrendre viszont mér várni kell.

A görög PAOK-kal 2002-ben találkozott a Debrecen, és átlépett rajta. Az idegenbeli 1-1 után 0-0 lett itthon. A PAOK a Benfica ellen esett ki a BL-playoffban, idegenbeli döntetlen után hazai pályán simán kikapott. Szalonikiben futballozott a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán, ő testközelből ismeri az ottani hangulatot.

Kovács a sorsolást közvetítő Sport1-nek azt mondta, hogy mindenkit tisztelnek, de meccset szeretnének nyerni. Az erősítéseken most is dolgoznak. Úgy véli, az angolok kimagasodnak, mögöttük viszont a három csapat nagyjából hasonló játékerőt képvisel.

A BATE-t egyetlen magyar csapat sem verte ki eddig párharcban - a Vidi és a Debrecen is összekerült már a fehéroroszokkal -, most azonban csak meg kell előzni a csoportban.

A Chelsea a Fradi-pálya megnyitóján járt legutóbb Magyarországon, de az nem tétmeccs volt, hanem gálameccs. Az angolok új edzője az olasz Maurizio Sarri, aki tavaly még a Napolinál dolgozott.

A sorozat döntője május utolsó szerdáján lesz Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.

(Borítókép: A labdarúgó Európa-liga trófeája Monacóban a kupasorozat csoportkörének sorsolása előtt 2018. augusztus 31-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Rovatok