Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Herthája tapad a Bayernre, idegenben nyertek

2018. szeptember 2., vasárnap 19:59

A német labdarúgó bajnokság második fordulójában a Hertha BSC a Bajnokok Ligájában érdekelt Schalke stadionjában nyert 2-0-ra. A Schalke az elmúlt 10 évben rendre legyőzte a berlinieket, most azonban megszakadt ez a sikerszéria. 

Dárdai Pál csapata az egyetlen a Bundesligában, amelyik eddig nem kapott gólt, és három góllal begyűjtötte a maximális hat pontot.

A vezető találatot a szlovák Ondrej Duda szerezte a 15. percben, egy kontra után megpattant a labdája, a kapus így nem védhette.

Egy perccel korábban a Schalke büntetőt hibázott, Caligiuri lövése a jobb kapufa mellé ment. A videózás után kaptak büntetőt, kezezésért. Az előző fordulóban is büntetőt rontott a berliniek ellenfele.

A Herthának többször volt esélye, hogy belője a második gólt - Kalou rossz megoldásokat választott -, a hajrában azonban Jarstein kapus percenként mutatott be óriási bravúrokat, mígnem a 94. percben egy hazai szöglet után a másodpercekkel korábban beküldött Jastrzembski kiváló indítást kapott, és csak szabálytalanul tudták visszarántani.

A megítélt szabadrúgást 20 méterről Duda csavarta a rövid felső sarokba - a szlovák középpályásnak eddig egy Bundesliga-gólja volt -, így lett meg Dárdai csapatának újabb sikere.

A Hertha a Bayern és a Wolfsburg mögött harmadik helyen áll a bajnokságban.

Rovatok