Index Vakbarát Hírportál

2006 óta először nem is jelölték a FIFA-nál Messit a legjobbak közé

2018. szeptember 3., hétfő 17:14

Nem sokat variáltak a FIFA-nál, ugyanazt a három játékost jelölték az év legjobbjának járó, kreatív módon „A legjobb” névre keresztelt díjra, mint az UEFA tette azt, vagyis Cristiano Ronaldo, Mohamed Szalah és Luka Modric között dől majd el, hogy ki volt 2018 legjobb játékosa. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2006 óta először nem fért be a top háromba Lionel Messi, aki a legszebb gólért járó Puskás-díjat még megszerezheti a Nigéria ellen lőtt vb-góljával.

2010-15 között a FIFA a France Football magazinnal együtt adta át a díjat, azóta a lap újra külön választáson szavazza meg az Aranylabdát, így a FIFA is megszavazza újra saját legjobbját. Cristiano Ronaldo ötször nyert már, két kihívója még sose.

 Az edzőknél a tavalyi győztes, a Real Madriddal azóta még egy Bajnokok Ligája-győzelmet begyűjtő Zinédine Zidane mellett a két világbajnoki döntős válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps és Zlatko Dalic nyerheti el az elismerést, a nőknél a három jelölt között ott van a magyar származású Marozsán Dzsenifer is.

A díjátadó gála szeptember 24-én a londoni Royal Festival Hallban lesz, ott adják át a legszebb gólnak járó Puskás-díjat is. (Index/MTI)

A FIFA „A legjobb” hármas listái

férfi játékosok

férfi edzők

férfi kapusok

női játékosok

női edzők

Puskás-díj

Rovatok