Index Vakbarát Hírportál

Majdnem amputálták a lábam

2018. szeptember 5., szerda 10:16

Luke Shaw mindössze 18 éves volt, amikor 2014-ben 37,5 millió euróért igazolt a Manchester Unitedhez. Ekkoriban ő volt a világ legdrágább tinédzsere, hatalmas karriert jósoltak neki. Majd egy évvel később pályára lépett egy PSV-elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ahol olyan brutálisan megsérült, hogy majdnem amputálni kellett a lábát. Három évvel később végre újból beindulni látszik a karrierje, talán épp emiatt beszélt épp most a szenvedéseiről.

Nagyon közel voltam hozzá, hogy elveszítsem a lábam, de ezt csak hat hónappal a sérülés után árulták el nekem az orvosok

– idézi Shaw-t a The Guardian.

A még mindig csak 23 éves védő úgy sérült meg, hogy a PSV-s Hector Moreno – akit egyébként a meccs legjobbjának választottak aznap – brutálisan rácsúszott. Shaw lába két helyen eltört, aztán vérrögök alakultak ki a lábában, ami miatt sürgősen újra műteni kellett. Nem sokon múlt, hogy rámenjen a karrierje.



A sérülés után 11 hónapot kellett kihagynia, pszichológushoz járt, hogy kezelni tudja a helyzetet. Gyakorlatilag három évébe telt, mire újra topformába került: a Manchester Unitednél augusztus hónap játékosa lett, ráadásul Gareth Southgate is behívta a válogatottba a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-, illetve a svájciak elleni barátságos mérkőzésre.

Rovatok